Lokaal Sterk als nieuwe partij van start: “Meer openheid van zaken en serieus overleg met inwoners”

Raadszaal in het gemeentehuis
Foto: Gemeente Tubbergen

De raadsleden Henk Wessels en Marian de Boer (PvdA Tubbergen), Alexander Plegt (Dorpen Centraal) en Norbert van de Graaf (Gemeentebelangen/VVD) gaan hun krachten bundelen voor de resterende maanden van deze raadsperiode, en verder.

Onder de nieuwe naam Lokaal Sterk zullen ze in maart 2022 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Terugkijkend op de afgelopen jaren in de raad waren de overeenkomsten in standpunten van genoemde personen dermate groot, dat uiteindelijk voor deze samenvoeging is gekozen. Belangrijkste daarbij was dat zij zichzelf in elkaar herkenden en zich tevens vonden in de zoektocht naar bestuurlijke vernieuwing. “Meer openheid van zaken en serieus overleg met inwoners, niet alleen voor de b├╝hne.”

Dat betekent dat de namen PvdA en Dorpen Centraal uit de Tubbergse politiek zullen verdwijnen en er onder een nieuwe lokale naam verder wordt gegaan. Van de Graaf zal na het zomerreces niet terugkeren als raadslid en zijn huidige zetel teruggeven aan de GB/VVD. Gezamenlijk zullen zij zich wel al volop inzetten voor de nieuwe partij, met in ieder geval uitgangspunten omtrent bestuurlijke vernieuwing, aandacht voor de mens en voor het Twentse landschap en cultuur.

Plegt, De Boer, Van de Graaf en Wessels zullen in elk geval bekende namen op de kandidatenlijst zijn. Momenteel worden gesprekken gevoerd met meerdere nieuwe, mogelijke kandidaten. Inwoners die geïnteresseerd zijn in de lokale politiek en op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging kunnen altijd vrijblijvend contact opnemen met bovengenoemde personen.

Reacties