‘Verdegaalgroep’ buigt zich over toekomst van voormalige sporthallocatie in Tubbergen

Burgemeester Verdegaalhal
Foto: Google Maps

Door de bouw van nieuwe sporthallen bij zwembad de Vlaskoel wordt er een nieuwe bestemming gezocht voor de voormalige Burgemeester Verdegaalhal.

Omdat het pand tussen de woonwijk en het winkelcentrum van Tubbergen is gelegen, biedt deze locatie diverse mogelijkheden en kansen. Omdat de gelegenheid om een locatie opnieuw in te richten zich haast nooit voordoet, vindt het gemeentebestuur het belangrijk dat dit gebeurt op een manier waarmee iedereen tevreden is.

Daarom wil de gemeente samen met alle betrokkenen nadenken en werken aan de invulling van deze locatie. Deze betrokkenen zijn omwonenden, ondernemers (OHT) en Tubbergen Bruist. Zij vormen tezamen de ‘Verdegaalgroep’.

Die drie groepen hebben allemaal een idee of plan voor de herinrichting van deze locatie. Ook zijn inmiddels een aantal ideeën van derden binnengekomen. Hieruit wordt op 30 augustus aanstaande een top vijf gemaakt door de Verdegaalgroep. Deze komen vervolgens in een voorstel aan de orde bij de gemeenteraad, dat het uiteindelijke besluit zal nemen.

Wie ook een goed idee heeft over de invulling van de locatie Verdegaalhal, kan zich hiermee uiterlijk 20 augustus aanmelden via [email protected]

Reacties