Wethouder spuit graffiti op straat voor afvalinzamelingspel

Wethouder Erik Volmerink brengt het eerste sjabloon op straat aan
Foto: Gemeente Tubbergen

Ze zijn op diverse plekken in de gemeente Tubbergen te vinden, de opvallende oranje pictogrammen van verschillende producten die in een pmd-container horen.

In totaal zijn er 10 pictogrammen. Niet alleen een vriendelijk geheugensteuntje voor welke producten er allemaal in de pmd-container mogen, maar alle tien de pictogrammen samen vormen ook de oplossing voor een puzzel. Wie de puzzel op weet te lossen en het goede antwoord instuurt via www.terugwinnaars.nl, maakt kans op een leuke prijs.

Elk pictogram is genummerd en laat een product zien (inclusief omschrijving) dat in de pmd-container mag. Als alle omschrijvingen per cijfer zijn ingevuld, staat de oplossing in de verticale rode balk.

Stuur de oplossing voor vrijdag 10 september naar [email protected] onder vermelding van ‘prijsvraag Tubbergen’ en maak kans op een prijsje van 25 euro. Uit de goede inzendingen wordt op donderdag 16 september een winnaar getrokken.

Milieuvriendelijk krijt

Wethouder Erik Volmerink is blij met de aandacht voor het scheiden van afval. “Op deze ludieke manier porberen we de kinderen te wijzen op hoe belangrijk afval scheiden is. Helaas zien we op dit moment nog teveel luiers, etenswaren, piepschuim en hard kunststof in de oranje pmd-container. Doordat dit allemaal in de verkeerde bak belandt, is de kans groot dat het totale afvaltarief gaat stijgen in de toekomst. Daar heeft niemand baat bij.”

Bij het opspuiten van de pictogrammen is milieuvriendelijk spuitkrijt gebruikt, dat vanzelf weer oplost.

Reacties