Ook huurders krijgen waardebon voor energiebesparing

Foto: Energie van Noordoost-Twente

Eén dezer dagen valt er bij alle huurwoningen in de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen een bon op de deurmat.

In april ontvingen huiseigenaren al zo’n energiebesparingsbon, nu geven de gemeenten op dezelfde manier ook de huurders een bijdrage om energiebesparende maatregelen te nemen. Woningcorporaties ondersteunen de actie van harte.

Waardebon

Begin november krijgen bijna 13.000 huurwoningen in de vier Noordoost-Twentse gemeenten de waardebon voor 80 euro thuisgestuurd. Hiermee kunnen huurders gratis energiebesparende producten in huis halen zoals ledlampen, tochtstrips, radiatorfolie en bijvoorbeeld een tochtafsluiter voor de brievenbus.

Daar is goed gebruik van gemaakt; inmiddels zijn al meer dan 9.000 bonnen bij de bouwmarkten en de online shop ingewisseld. De meest gekochte producten zijn ledlampen, op de voet gevolgd door waterbesparende douchekoppen en tochtstrips. Huiseigenaren kunnen de bon nog tot het eind van dit jaar inleveren.

De waardebon kan de hele winter en volgend voorjaar worden besteed via een online bespaarshop en bij de lokale bouwmarkten, die een groot assortiment actieproducten hebben. Alle bouwmarkten in de vier gemeenten doen mee. Huurders hebben t/m 31 maart 2022 de tijd.

Energie én geld besparen

“Energie die niet gebruikt wordt, hoeft ook niet opgewekt te worden. Daarom besteden we als gemeenten veel aandacht aan energiebesparing”, vertelt wethouder Evelien Zinkweg van Oldenzaal. Met de actie willen de gemeenten huurders een steuntje in de rug bieden. “Wie de bon nog voor de winter inlevert, maakt optimaal gebruik van de energiebesparing.”

“De actie komt op een goed moment”, meent wethouder Erik Volmerink van Tubbergen. “We gaan de koude periode in en dan helpt bijvoorbeeld radiatorfolie meteen om de energierekening lager te houden. Alle producten die je met de bon kunt kopen leveren direct besparing op.”

“Wie tips om in huis energie te besparen, kan een bezoekje brengen aan ons digitale Energieloket. Ook daarin werken we als gemeenten samen”, voegt wethouder Ben Blokhuis van Dinkelland toe. “Energiebesparing is belangrijk voor onze toekomst. Minder energie gebruiken betekent minder CO2-uitstoot. En minder CO2 uitstoten is belangrijk om de klimaatverandering tegen te gaan”, zegt wethouder Jaimi van Essen van Losser. “We hopen dat ook heel veel huurders goed gebruik zullen maken van de waardebonnen.”

Reacties