‘Vloedbeltverbinding heeft weinig effect op verkeer rond Albergen’

Zenderseweg in Albergen
Zenderseweg in Albergen
Foto: CC0

Het gemeentebestuur heeft laten onderzoeken of de zogeheten Vloedbeltverbinding effecten heeft voor het verkeer op wegen rond Albergen en of daardoor misschien extra verkeersmaatregelen nodig zijn.

Uit het onderzoek blijkt dat het wel voor enig extra verkeer kan zorgen, maar dat dit niet zodanig is dat er extra verkeersmaatregelen nodig zijn. “Met de Vloedbeltverbinding wordt de bereikbaarheid van de gemeente Tubbergen verbeterd, en dat is positief”, vindt wethouder Erik Volmerink. “Een deel van het eventuele extra verkeer rond Albergen zal dan ook vooral ‘eigen’ verkeer zijn.”

Vloetbeltverbinding

De gemeente Borne en provincie Overijssel werken samen aan de aanleg van de Vloedbeltverbinding. Deze heeft ook een regionale functie.

De nieuwe verbinding zorgt ervoor voor dat inwoners/ondernemers uit de gemeente Tubbergen sneller de A1/A35 kunnen bereiken en daarom staat het college positief tegen deze nieuwe verbinding. Er komt daarnaast een aansluiting (korte boog) naar de provinciale weg tussen Zenderen/Almelo naar Albergen.

Reacties

Cookieinstellingen