Lokale partij Keerpunt22 doet definitief mee aan verkiezingen

Foto: Shotbylot Fotografie

In september van dit jaar gaven vijf heren uit Albergen, Mariaparochie en Harbrinkhoek aan mee te willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022, omdat ze de gemeente Tubbergen graag op een andere manier bestuurd zien worden en het oneens zijn met de gang van zaken in een aantal dossiers.

Hierbij gaven ze aan dit alleen te willen doen met een gedegen kandidatenlijst en voldoende steun. Na veel positieve reacties hebben ze besloten dit door te zetten. Het team is daarnaast ook al uitgebreid. Bas Haarhuis uit Albergen, Bertus Nijhuis uit Langeveen en Pim Oude Geerdink uit Tubbergen zijn pasgeleden al aangekondigd als kandidaat-raadsleden. Op korte termijn zullen er meer personen worden aangekondigd.

Vorige week is de oprichting van de partij formeel afgerond, en woensdag zijn de laatste handtekeningen door het centraal stembureau van de gemeente Tubbergen op papier gezet. Toch is er geen reden om stil te zitten, en dat gaat Keerpunt22 ook niet doen. De partij is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen op de verkiezingen. Zo zijn ze bezig met campagnemateriaal en de samenstelling van de kandidatenlijst. Aanmelden voor een functie als raadslid of een functie wat meer op de achtergrond kan nog steeds, door een bericht te sturen per social media of per mail.

Eind januari 2022 zal de definitieve kandidatenlijst bekend gemaakt worden. De lijsttrekker en het verkiezingsprogramma zullen eerder die maand bekend gemaakt worden. Daarin wordt de lezer meegenomen langs alle belangrijke thema’s die momenteel spelen. ‘’We staan open voor alle input vanuit de inwoners van de gemeente Tubbergen. We doen het immers niet voor onszelf, maar voor de inwoners. Het is een partij ván en vóór de inwoners.’’, benadrukt Alex Bulten van Keerpunt22.

Reacties

Cookieinstellingen