Wilmien Haverkamp keert terug als burgemeester na ziekteperiode

Burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker
Foto: Gemeente Tubbergen

Op maandag 14 februari zal Wilmien Haverkamp haar werkzaamheden als burgemeester van Tubbergen hervatten.

Inmiddels is, ook na consultatie van betrokken medici en de bedrijfsarts, gebleken dat haar gezondheid daarvoor voldoende hersteld is. “Dat is in de eerste plaats goed nieuws voor Wilmien en haar familie. Het is ook goed nieuws voor de gemeente Tubbergen”, aldus Commissaris van de Koning Andries Heidema.

In de loop van september 2021 heeft burgemeester Haverkamp zich ziekgemeld en een intensieve medische behandeling ondergaan. Loco-burgemeester Erik Volmerink nam in de eerste weken haar taken over. Op 4 oktober 2021 heeft Commissaris van de Koning Andries Heidema, in goed overleg met een delegatie van het gemeentebestuur van Tubbergen, Jon Hermans benoemd tot waarnemend burgemeester. Hermans werd aangesteld voor de tijd die nodig zou zijn om tot een goed herstel van de gezondheid van burgemeester Haverkamp te komen.

“Ik ben waarnemend burgemeester Jon Hermans zeer erkentelijk voor de rol die ze de afgelopen maanden voor het gemeentebestuur van Tubbergen heeft willen oppakken. Dat heeft ze met veel inzet en toewijding gedaan”, aldus Heidema. Op 14 februari stopt Hermans dus als waarnemer en zal burgemeester Haverkamp haar werkzaamheden vanaf dat moment geleidelijk opbouwen, totdat ze volledig is hersteld.

Blij met terugkeer

Burgemeester Haverkamp ziet er naar uit om weer te beginnen. “Het was heel fijn om ervaren dat mensen met je meeleven. De vele kaartjes, telefoontjes, bezoekjes, berichtjes, bloemen en alle andere lieve attenties deden mij zo enorm goed”, zegt ze. “Ik heb mijn werk en de persoonlijke contacten met u erg gemist. Daarom kijk ik er heel erg naar uit om binnenkort weer aan de slag te gaan en u weer te mogen ontmoeten.”

De Commissaris van de Koning zegt te vertrouwen op een goede en werkzame oplossing voor het gemeentebestuur van Tubbergen. “Ik wens Wilmien Haverkamp een goede en gezonde herstart in Tubbergen toe!”

Reacties

Cookieinstellingen