Scholieren als eerste over nieuwe fietsverbinding tussen Manderveen en Tubbergen

Wethouder Erik Volmerink en basisschoolkinderen
Foto: Gemeente Tubbergen

De aannemer heeft het laatste beton gestort en daarmee is het vrijliggende fietspad van Manderveen naar Tubbergen een feit.

Een lang gekoesterde wens van Manderveen is hiermee in vervulling gegaan. Samen met een aantal leerlingen van basisschool de Zeven Mijlen fietste wethouder Erik Volmerink op 22 maart de eerste meters over het nieuwe fietspad.

Het initiatief voor een vrij liggend fietspad kwam vanuit de inwoners van Manderveen. Het doel is het verbeteren van de verkeersveiligheid voor fietsers op de Manderveenseweg. Ook wordt Manderveen hierdoor op de fiets beter bereikbaar. In de voorbereiding en uitvoering hebben de gemeente Tubbergen en aannemer Roelofs zoveel mogelijk samengewerkt met inwoners uit Manderveen. Voor de aanleg van het duurzame fietspad ontving de gemeente Tubbergen een subsidie van de provincie Overijssel.

Goede samenwerking

Wethouder Volmerink: “Al met al was het een hele klus. Van het eerste ontwerp en de gesprekken met alle grondeigenaren tot de bestemmingsplanprocedure, verdere voorbereiding en de aanleg. Door een goede samenwerking tussen alle partijen kwamen we steeds een stap verder. Ik
ben er trots op dat we dit samen hebben bereikt en dat we dit vieren door samen de eerste meters te fietsen.”

Verkeersles

De basisschoolleerlingen kregen vanochtend na de fietstocht verkeersles van aannemer Roelofs. “Dit doen we voor een stukje bewustwording”, vertelt projectleider Bastiaan Reefhuis. “Speciaal hiervoor hebben we een vrachtwagen meegenomen. Ook kwam loon- en grondverzetbedrijf Wesselink uit
Manderveen met trekker en aanhangwagen.”

Leerlingen konden hierdoor met eigen ogen zien wat de dode hoek is van deze grote voertuigen. “Samen zetten we ons in voor de verkeersveiligheid. Niet alleen voor de fietsende kinderen, maar ook voor onze werknemers tijdens hun werkzaamheden aan de weg.”

Werkzaamheden afgerond

Deze week is Roelofs begonnen met het asfaltonderhoud, de bermbetonstroken en de overige verkeersvoorzieningen aan de Manderveenseweg. Ook gaat de aannemer belijning op het fietspad aanbrengen. Vrijwilligers uit Manderveen steken aankomend weekend de handen uit de mouwen en helpen met de herplant van bomen en de aanleg van een stuk bos. Alle werkzaamheden aan het fietspad zijn voor 1 mei 2022 afgerond. Dan zal de grote opening volgen voor alle Manderveners en andere betrokkenen.

Reacties

Cookieinstellingen