Opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Eeshof

Foto:

Locatie de Eeshof van zorggroep Sint Maarten in Tubbergen ingericht om maximaal 25 vluchtelingen op te vangen.

Dit is één van de verblijfslocaties in Twente voor Oekraïense vluchtelingen.

De 14 Twentse gemeenten hebben de opdracht om gezamenlijk 2000 opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen in te richten. Ook de gemeente Tubbergen wil hierin haar verantwoordelijkheid nemen en maakt graag gebruik van het aanbod van zorggroep Sint Maarten om vluchtelingen op te vangen.

De Eeshof is een geschikte opvanglocatie omdat het woongedeelte niet meer gebruikt wordt en er voldoende voorzieningen zijn. De vluchtelingen kunnen hier tot 1 januari 2023 blijven.

Informatieavond

Op donderdag 21 april (19 uur) is er een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis in Tubbergen. Opgeven voor de informatieavond kan via oekraï[email protected]oekraï[email protected].

Inwoners die hulp willen bieden, kunnen zich melden bij Stichting Welzijn Dinkelland Tubbergen. Aanmelden kan via [email protected].

De organisatie is ook op zoek naar mensen die Oekraïens spreken en willen helpen als tolk.

Opvang bij mensen thuis

De informatieavond op het gemeentehuis gaat specifiek over de opvang van vluchtelingen in Tubbergen. Op dit moment vraagt de landelijke overheid nog niet aan gemeenten om opvangplekken bij mensen thuis beschikbaar te stellen. Inwoners die vragen hebben over het opvangen van vluchtelingen in huis, kunnen terecht bij de stichting Noaberschap Ukraine-Twente.

Reacties

Cookieinstellingen