Albergen kan kern uitbreiden met 45 woningen

Foto: Gemeente Tubbergen

Na vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad is de nieuwbouw van 45 woningen in Albergen een stap dichterbij.

Op 21 juni 2022 is het plan Weemselerveld unaniem vastgesteld, nadat enkele aanvullende vragen zijn gesteld over onder meer verkeersveiligheid. De woonwijk is een mix van rijtjeswoningen, veel tweekappers en vrijstaande woningen. Bij de aanbouw is veel aandacht voor extra waterberging en een groene omgeving door onder meer de versterking van de houtwal.

Drie toegangspunten

Het grootste bespreekpunt in de raad was de ontsluiting van de wijk. Mede naar aanleiding van de zienswijzen, waar inwoners zich zorgen maken over de verkeersveiligheid en snelheid op de Weemselerweg, wilde de raad zeker weten dat drie toegangspunten nodig zijn voor de bereikbaarheid van de woonwijk.

De drie inritten van de wijk zorgen voor een betere spreiding van het verkeer en iedere inrit heeft een eigen plateau, dat de snelheid moet beperken. Als één punt wordt weggehaald, dan lopen de verkeersstromen anders. Dat vraagt opnieuw om onderzoek.

Informatiebijeenkomst

Op 30 juni 2022 vindt een informatiebijeenkomst plaats in Albergen voor belangstellenden voor een kavel in het plan. Tijdens deze bijeenkomst zal nadere informatie worden gegeven over de bouwmogelijkheden en de uitgifte van de kavels.

  • Datum: 30 juni 2022
  • Aanvangstijd: 19 uur
  • Locatie: zalencentrum Morshuis, Ootmarsumseweg 159 in Albergen

Belanghebbenden voor de informatiebijeenkomst kunnen zich aanmelden via [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen