Statenfractie PVV woest over AZC Albergen: “Dictatoriale dwang bij asielopvang”

Foto: Jan Grotendorst

Het realiseren van een ‘asielhotel’ in Albergen maakt de Overijsselse PVV-Statenfractie woest, zo laat Statenlid Yoeri Pool weten.

“De manier waarop de regering nu onze Overijsselse democratie aan de kant schuift om zo een klein dorp als Albergen met honderden asielzoekers te overspoelen is te schandalig voor woorden. De provincie Overijssel moet zich nu uitspreken tegen deze dictatoriale dwang en de inwoners van Albergen steunen in hun strijd om de komst van dit AZC te voorkomen”, briest Pool.

Statenlid Pool vraagt het provinciale bestuur om de beslissing van het kabinet te veroordelen en stelt hierover een aantal vragen. Zo wil hij onder meer weten of de provincie Overijssel vooraf op de hoogte was, of er steun kan worden uitgesproken voor de protesten tegen het asielzoekerscentrum en welke rol de Commissaris van de Koning heeft.

Thijs Kemperink

Thijs Kemperink, cabaretier en inwoner van Albergen, is eveneens van mening dat minister Eric van der Burg (Asiel en Migratie) een grote fout heeft gemaakt. Dat maakt hij bekend in een videobericht.

Reacties

Cookieinstellingen