Jon Hermans-Vloedbeld opnieuw waarnemend burgemeester van de gemeente Tubbergen

Foto: Jon Hermans-Vloedbeld

Commissaris van de Koning Andries Heidema stelt Jon Hermans-Vloedbeld aan als waarnemend burgemeester van Tubbergen.

Hermans begint op maandag 24 oktober met haar werkzaamheden als waarnemend burgemeester.

Gezondheidsproblemen

Jon Hermans (68) vervangt hiermee tijdelijk burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker. Zij kan vanwege ziekte haar ambt momenteel niet uitvoeren. Haar medische behandelingen en herstel zullen de nodige tijd in beslag nemen. In overleg met het gemeentebestuur van Tubbergen heeft Commissaris van de Koning Andries Heidema besloten om een waarnemend burgemeester in Tubbergen te benoemen. Dat gebeurde vorig jaar ook toen de burgemeester vanwege haar gezondheid eveneens enige tijd uit de running was.

Zeer ervaren bestuurder

Hermans is een zeer ervaren bestuurder. Zij was 15 jaar burgemeester, achtereenvolgens van Ouderkerk, Ridderkerk en Almelo. Ze begon haar loopbaan in de gezondheidszorg en was politiek bestuurlijk actief gestart in het gemeentebestuur van de Twentse gemeente Losser.

Nadat ze in Almelo was gestopt, was ze de afgelopen jaren in een aantal gemeenten waarnemend burgemeester. Vorig jaar nam zij de waarneming van het ambt in Tubbergen ook 4 maanden op zich. Hermans woont in Losser.

Continuïteit van bestuur

Heidema: “Het is treurig dat Wilmien Haverkamp opnieuw met stevige gezondheidsklachten kampt en daardoor haar werk moet neerleggen. Uiteraard heb ik haar een voorspoedig herstel toegewenst. Ik vind het voor de continuïteit van bestuur en een aantal complexe onderwerpen van belang dat Tubbergen kan terugvallen op een tijdelijke burgemeester in de persoon van Jon Hermans die veel ervaring meebrengt en die Tubbergen en Twente goed kent.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen