Nederlanderschap voor drie vluchtelingen uit Syrië

Foto: Gemeente Tubbergen

Maandag hebben drie personen uit Syrië de Nederlandse nationaliteit gekregen.

Het vormde een speciale dag voor Bahira Barakat, Haifa Sido en Roshin Adhedi. Waarnemend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld leidde de naturalisatieceremonie. “Fijn dat u ervoor heeft gekozen om bij ons, Nederlanders, te willen horen”, sprak ze uit.

Achtergronden

Bahira Barakat (54) is één van de drie inwoners van de gemeente Tubbergen die officieel Nederlands staatsburger is geworden. Ze is afkomstig uit Syrië en woont sinds 2017 in Nederland. Ze is gehuwd met Mohamad, die vorig jaar november de Nederlandse nationaliteit heeft gekregen. Samen wonen ze in Geesteren en hebben ze drie kinderen.

Ook Haifa Sido (22) koos voor de Nederlandse nationaliteit. Ze komt uit Syrië en woont sinds 2016 samen met haar vader en haar broer in Tubbergen.

Ten slotte aanvaarde Roshin Ahmadi (21) het Nederlanderschap. Ze woont sinds 2017 samen met haar ouders, twee zusjes en twee broertjes in Tubbergen.

‘Dat verklaar en beloof ik’

Met de woorden ‘dat verklaar en beloof ik’, werden Bahira, Haifa en Roshin officieel Nederlander. Daarvoor spraken zij de verklaring van verbondenheid uit. Uit handen van waarnemend burgemeester Hermans-Vloedbeld kregen ze de Nederlandse vlag en een pakketje met Nederlandse levensmiddelen

Ook ontvingen ze een tegoedbon waarmee ze hun eerste Nederlandse identiteitsbewijs gratis kunnen afhalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen