Nieuwe opvanglocatie Oekraïners in voormalig hotel Tubbergen

Voormalig hotel Tubbergen (archieffoto)
Voormalig hotel Tubbergen (archieffoto)
Foto: Mark Mensink

In januari 2023 verhuizen Oekraïners van opvanglocatie de Eeshof naar hotel Christian’s (voormalig Hotel Tubbergen) in Tubbergen.

Het op dit moment leegstaande hotel is beschikbaar gesteld voor de tijdelijke opvang van maximaal 50 Oekraïners.

In Tubbergen worden 25 Oekraïners in de Eeshof opgevangen, maar deze locatie sluit op 1 januari 2023 wegens verbouwing. Daarom verhuizen de Oekraïners in januari. Daarna worden Oekraïners vanuit nieuwe instroom en/of andere locaties in Nederland naar het hotel verhuisd.

Locatiekeuze

De gemeente heeft (op dit moment) tot april 2024 de opgave om Oekraïners op te vangen. De einddatum van de opvang hangt af van de ontwikkelingen in de vluchtelingenstromen alsmede Europees en landelijk beleid.

Het college van B&W heeft de mogelijke tijdelijke huisvestinglocaties voor Oekraïners in beeld laten brengen. Hotel Christian’s in Tubbergen is hieruit als geschikte opvanglocatie gekomen voor de opvang van maximaal 50 vluchtelingen. “Als gemeente willen wij graag zelf zoveel mogelijk de regie houden. Hierin trekt het college van burgemeester en wethouders samen op met de gemeenteraad. Wij willen een veilige en comfortabele woonomgeving bieden aan iedereen. Oekraïners én Tubbergenaren.”

Informatie

Meer weten over deze opvanglocatie? Vragen stellen kan per mail naar [email protected]. Kijken voor meer info op www.tubbergen.nl/oekraine.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen