Anko Postma voorgedragen als nieuwe burgemeester

Anko Postma
Anko Postma
Foto: Gemeente Opsterland

Anko Postma (51) is vanavond voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Tubbergen.

De gemeente Tubbergen zoekt een nieuwe burgemeester ter opvolging van burgemeester Wilmien Haverkamp. Bij de samenstelling van de profielschets is de inbreng van inwoners van de gemeente Tubbergen meegenomen. Vervolgens hebben 14 kandidaten zich gemeld in de sollicitatieperiode van 24 april tot 16 mei 2023.

Vanavond stelde de gemeenteraad in een besloten raadsvergadering de voordracht vast. Daarna is in een openbare raadsvergadering de naam van de kandidaat bekendgemaakt. De raad draagt daarmee de beste kandidaat voor bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om hiermee een kroonbenoeming mogelijk te maken. De benoeming is pas definitief als het Koninklijk Besluit daartoe is getekend.

De installatie van Postma tot burgemeester van Tubbergen is gepland op 28 september.

Anko Postma

De kandidaat-burgemeester groeide op in Zevenhuizen (Groningen). Postma is nu nog wethouder in de gemeente Opsterland (Friesland). Daar zit hij in het college namens de lokale partij Opsterlands Belang. Voor zijn wethouderschap had hij een eigen adviesbureau voor training en coaching en verrichtte hij interimprojecten.

Met zijn echtgenote en drie kinderen gaat hij naar Tubbergen verhuizen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen