Frank Niens uit Raalte tijdelijke vervanger van wethouder Martin Oude Avenhuis

Foto: Gemeente Tubbergen

De gemeenteraad van Tubbergen heeft ingestemd met de benoeming van Frank Niens als tijdelijke vervanger van wethouder Martin Oude Avenhuis gedurende diens afwezigheid.

De tijdelijke wethouder is voorgedragen door Keerpunt22. Wethouder Oude Avenhuis heeft sinds 11 april 2023 zijn functie tijdelijk neergelegd. “Ik ben vol enthousiasme wethouder geworden, maar de afgelopen maanden hebben teveel van mij gevraagd. Ik hoop snel weer te herstellen,” liet wethouder Oude Avenhuis destijds weten.

Inmiddels is duidelijk dat wethouder Oude Avenhuis de komende tijd nog niet als wethouder zal terugkeren.

Ervaren bestuurder

Keerpunt22 heeft gezocht naar een ervaren bestuurder als tijdelijke vervanger. “Wij hebben in Frank Niens een geschikte kandidaat gevonden,” vertelt fractievoorzitter Stijn Hesselink. “Fijn dat hij zich beschikbaar wil stellen voor deze functie voor de duur van het ziekteverlof van Martin Oude Avenhuis. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.”

Frank Niens was acht jaar werkzaam als wethouder van de gemeente Raalte, met onder meer duurzaamheid en onderwijshuisvesting in portefeuille. Sinds juni 2021 tot nu toe was hij actief als raadslid namens Gemeentebelangen Raalte. “Ik ben dankbaar voor de kans die ik krijg als wethouder binnen de gemeente Tubbergen,” laat Frank Niens weten. “De portefeuilles van Martin Oude Avenhuis, sluiten goed aan bij mijn eigen werkervaring als bestuurder, maar de exacte portefeuilleverdeling vindt nog plaats in overleg met het College van B&W. Ik kijk er naar uit om contact te leggen met de inwoners en bedrijven in de gemeente Tubbergen over datgene wat er leeft. Ik hoop dat ik met mijn ervaring en achtergrond kan bijdragen aan de verdere ontwikkelingen in deze gemeente. De komende periode zal ik mij verdiepen in alles wat er in deze gemeente speelt.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen