Opnieuw bouwstop voor ‘asielhotel’ Albergen

Voormalig hotel 't Elshuys in Albergen
Voormalig hotel 't Elshuys in Albergen
Foto: Visit Twente

Afgelopen week is geconstateerd dat het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) alvast is begonnen met de werkzaamheden voor het verzwaren van het elektriciteitsnet voor het toekomstige asielzoekerscentrum in Albergen.

Hiervoor is een vergunning afgegeven, maar deze treedt pas in werking zodra de bezwarentermijn (14 augustus aanstaande) is afgelopen. Omdat dit duidelijk nog niet het geval is, heeft de gemeente Tubbergen besloten de werkzaamheden stil te laten leggen.

Ook is er een last onder dwangsom opgelegd, om te voorkomen dat er alsnog werkzaamheden rondom het voormalige hotel ’t Elshuys worden uitgevoerd.

Tweede keer

Het is de tweede keer dat de gemeente het COA terugfluit. Eerder gebeurde dat namelijk vanwege een ontbrekende omgevingsvergunning voor het azc. De verwachting is dat volgend jaar maart het azc haar deuren kan openen voor 150 asielzoekers.

Dat is ruim 1,5 jaar nadat het kabinet Albergen aanwees als azc-locatie, iets wat tot zeer veel onvrede, protesten en zelfs tot een brandstichting leidde.

Cookieinstellingen