Anko Postma benoemd tot burgemeester: ‘Ik wil van de burgers horen wat er speelt’

Anko Postma en Hugo de Jonge
Anko Postma en Hugo de Jonge
Foto: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Anko Postma is vandaag benoemd als burgemeester van gemeente Tubbergen.

De installatie zal op donderdag 28 september 2023 plaatsvinden tijdens een bijzondere raadsvergadering van 19-20 uur in het gemeentehuis. Vanaf 20.30 uur is een ieder van harte welkom op de openbare receptie.

Op 3 juli 2023 heeft de gemeenteraad Postma voorgedragen als nieuwe burgemeester aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Minister Hugo de Jonge en Koning Willem Alexander hebben ingestemd met de Kroonbenoeming en het Koninklijk Besluit ondertekend.

Nieuwbakken burgemeester Postma (51) is momenteel nog wethouder in de gemeente Opsterland in Friesland. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe functie als burgemeester van de gemeente Tubbergen: “Gemeente Tubbergen voelt voor mij als mijn nieuwe thuis. Tijdens mijn jeugd heb ik hier veel vakanties doorgebracht. Net als in andere plattelandsgemeenten, speelt er veel bij de inwoners. Alleen al in het buitengebied komen er veel maatschappelijke ontwikkelingen samen. Denk aan opgaven om de CO2-uitstoot te beperken, woningbouw, leefbaarheid en de stikstofproblematiek. Als burgemeester kan je het verschil maken voor de inwoners en ondernemers. Ik zet mij graag in om de uitdagingen om te zetten in kansen.”

Om goed kennis te kunnen maken met de gemeente, wil Anko Postma zo snel mogelijk na zijn installatie de verschillende kernen bezoeken. “Ik wil horen van de inwoners, ondernemers en andere betrokkenen wat hen bezighoudt, wat er speelt en waar zij de mogelijkheden zien. Het zal in eerste instantie een korte ontmoetingsronde zijn, maar voor mij een belangrijke basis om verder met elkaar in gesprek te gaan.”

Cookieinstellingen