Dinkellandse en Tubbergse ondernemers werken aan hun digitale strategie: “Digitalisering leeft”

Foto: Noaberkracht

‘Presteert mijn website wel optimaal? Wat is SEO en kan het belangrijk zijn voor mijn bedrijf? En kan ik mijn kassa of voorraad digitaliseren?’ Het zijn voorbeelden van digitale vraagstukken waar sommige ondernemers mee worstelen.

Daarom gingen 25 ondernemers uit Dinkelland en Tubbergen er vrijdag actief mee aan de slag. Dat deden zij onder leiding van Digitale Werkplaats Twente en 50 studenten van de Saxion minor Digital Marketing, tijdens de bijeenkomst voor MKB-ondernemers over hun digitale- en onlinemarketing.

De gemeenten Dinkelland en Tubbergen organiseerden de bijeenkomst samen met Saxion en de provincie Overijssel om ondernemers te helpen bij hun digitale mogelijkheden. Wethouder Ursula Bekhuis van Tubbergen: “We zaten vol, er was zelfs een wachtlijst. Dat laat zien dat digitalisering leeft bij ondernemers. Maar dat het ook veel vragen oproept. Want lang niet iedere ondernemer is er even goed in thuis.”

Ook Saxion kijkt terug op een mooie dag. “We hebben veel ondernemers kunnen helpen en aan het denken gezet en ook voor onze studenten was dit een mooie gelegenheid om hun studie letterlijk in praktijk te brengen”, aldus Marjana van Belkum van Saxion.

Digitale werkplaats

De bijeenkomst vond plaats met hulp van marketingbureau Artica en het Twentse initiatief ‘De Digitale Werkplaats Twente’. Een initiatief om MKB-ondernemers te helpen met allerlei vraagstukken rondom digitalisering. “We zien dat veel MKB ondernemers daar wel wat mee willen, maar vaak niet weten waar te beginnen en hoe het aan te pakken. De Digitale Werkplaats helpt ze daarbij”, vertelt Van Belkum.

De Digitale Werkplaats is een voorbeeld van een project waarin onderwijs, ondernemers en overheid actief samenwerken. Een belangrijke samenwerking, vindt wethouder Bekhuis: “Samen sta je sterker en weet je meer. Door uitdagingen op het gebied van digitalisering op deze manier samen aan te gaan, kun je meteen stappen maken. Je helpt elkaar en leert van elkaar.”

Tweede editie in 2024

Door het hoge aantal aanmeldingen en de wachtlijst hebben beide gemeenten en Saxion besloten dat er in 2024 een tweede editie komt. “Zo kunnen we nog meer ondernemers blijven helpen met hun digitalisering”, aldus wethouder Bekhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen