Eerste bewoners over ongeveer twee maanden naar asielzoekerscentrum Albergen

Foto: Redactie

Het COA is vandaag gestart met de nodige verbouwingswerkzaamheden om het asielzoekerscentrum in Albergen geschikt te maken voor de opvang van asielzoekers.

In de komende periode wordt in het azc gewerkt aan het gereedmaken van onder andere de slaapkamers, de kantoren en de keukenfaciliteiten. Ook zal in diezelfde periode het buitenterrein klaar worden gemaakt.

Eerste bewoners azc

Het COA heeft ongeveer acht weken nodig voor alle werkzaamheden. Dit betekent dat eind juni/begin juli de eerste asielzoekers in het azc worden verwacht

Tegen het verlenen van de omgevingsvergunning loopt bij de rechtbank Overijssel nog wel een bodemprocedure. Deze procedure hoeft niet te worden afgewacht voordat de genoemde werkzaamheden konden starten. Dit is op risico van het COA.

Spreekuur voor ondernemers

In de aanloop naar de opening van het azc Albergen betrekken we graag partijen en in het bijzonder ook ondernemers in en rond Albergen. Daarom bereiden het COA en de gemeente samen een aantal ondernemersspreekuren voor. Het doel van het spreekuur is het informeren van lokale ondernemers. Ook
beantwoorden we vragen over mogelijkheden rondom (vrijwilligers)werk door asielzoekers.

Ondernemers kunnen hiervoor binnenkort een uitnodiging ontvangen.

24/7 beschikbaar

Het COA heeft voor het asielzoekerscentrum Albergen, net als alle andere azc-locaties, een telefoonnummer dat dag en nacht bereikbaar is. Wie iets acuuts wil melden, dan kan er worden gebeld met tel. 06-25512471. De brandwacht beantwoordt de oproepen. Een e-mail sturen kan naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen