Buurtbewoners strijden eensgezind tegen bouwplannen op 'heilige' esgrond

mrt 09 2016, 16:10 Politiek
tuincentrum de esch
De plannen om ongeveer 60 woningen te 'parkeren' op de weilanden en terrein van het voormalige tuincentrum De Esch in Tubbergen, vallen niet goed bij een aantal bewoners in de buurt.
Eén van de criticasters op de bouwaanvraag dat Steggink Projecten samen met VOF De Esch en Building Design Architectuur naar de gemeente heeft gestuurd, is Johan ten Hoopen uit Tubbergen. Hij sprak afgelopen week namens de omwonenden van de Almeloseweg, de Maatweg en De Klumper tot een aantal raadscommissieleden. Volgens hem hoort er op de agrarische gronden, welke naast en achter het kassencomplex gelegen zijn, geen woningbouw . "De complexe plannen voor woningbouw, waar wij als omwonenden mee worden geconfronteerd, zijn niet verenigbaar met de door u gestelde begrippen sociaal, vitaliteit en ruimte, welke elkaar in een goede balans horen te beïnvloeden", benadrukt Ten Hoopen.
Wat de sloop van de opstallen van het tuincentrum en daarna nieuwbouw van woningen op diezelfde locatie betreft, hebben de buren naar zeggen van Ten Hoopen geen bezwaar. Maar de "groene omgeving", doelend op de weilanden, moeten wat hem - en zijn medestanders - betreft wel blijven.

Inbreiding of uitbreiding?

Vanuit de commissie werd nog de vraag gesteld om wat voor soort bouwplan het in dit geval gaat. "Volgens mij is het niet zo belangrijk of het een in- of uitbreidingsplan is. Wat de firma Steggink en partners daar willen, mag gewoon van de provincie. Er is echt niks mis mee", aldus wethouder Erik Volmerink. "Wel moet de gemeenteraad er nog wat van vinden, natuurlijk. Maar uit provinciaal beleidsoogpunt is er geen belemmering."