'Gemeente wordt komende jaren nóg aantrekkelijker door aanleg extra groen'

sep 16 2021, 11:21 Politiek
zenderseweg albergen
De gemeente Tubbergen heeft naar eigen zeggen al veel gedaan om het openbaar groen en speelvoorzieningen in verschillende kernen aantrekkelijker te maken, maar ook voor de komende jaren liggen al plannen klaar.
Bijvoorbeeld langs de Zenderseweg in Albergen is reeds resultaat te zien. Het groen is op elkaar afgestemd door de heesters aan
één kant van de weg om te vormen naar gazon en een heesterstrook en linden aan te planten. Hierdoor ontstaat er, door de al aanwezige linden aan de andere kant van de straat, een soort lindelaan.
Ook de Oranjestraat in Tubbergen werd onder handen genomen. Het groen is vervangen voor nieuwe heesters en een gazon met meer sierbeplanting. Op de rotondes bij restaurants Kampkuiper in Harbrinkhoek en de De Kruidentuin in Geesteren stond veel verouderde beplanting. Dit is verwijderd en alles is tijdelijk ingezaaid met een bloemmengsel. Volgend jaar volgt de afronding.

Planning

In de Hobergenstraat, Refterstraat en Librijestraat in Albergen gaat de gemeente zowel het groen als de speelvoorzieningen aanpakken. In de Klumperstraat in Reutum gaat hetzelfde gebeuren en omwonenden willen meehelpen in het onderhoud hiervan. Daarnaast komt er een picknickbank bij het aanwezig insectenhotel. Er zijn daarnaast plannen om de Kroezeboom in Fleringen beter te beschermen en de omgeving eromheen aantrekkelijker te maken.
“We hebben tegelijkertijd nagedacht over grote uitdagingen die we als gemeente voor ons zien, zoals klimaatadaptie en biodiversiteit. Hiermee houden we zoveel mogelijk rekening bij de uitvoering van de plannen", vertelt wethouder Erik Volmerink. "Zo planten we bijvoorbeeld meer drachtbomen en -planten. Die zorgen voor dracht, het voedsel in de vorm van stuifmeel en nectar, voor bijen en insecten. En dat is weer bevorderlijk voor de biodiversiteit.”