Opnieuw verlies voor STEVO 1

Ook tegen Achilles’12 heeft het 1e elftal van STEVO niet de overwinning kunnen binnenslepen. Het werd 2-0 voor de Hengeloërs. Achilles’12 wist door het verzilveren van 2 strafschoppen de 3 punten aan haar totaal toe te voegen. Of de strafschoppen terecht waren, daar waren de meningen over verdeeld. Feit is wel dat de scheidsrechter zijn dag niet had en STEVO 1 daar het meeste last van had.

De ploeg begon nog wel goed aan de wedstrijd. Al in de 1e minuut was Ingmar Reinerink dicht bij de openingstreffer. Een minuut later had Achilles’12 zomaar op voorsprong kunnen komen. In de beginfase ging het treffen redelijk gelijk op. Van echt goed voetbal was geen sprake, van zowel de kant van de Geesternaren als van Achilles’12. Wiebe Penterman had in de 16e minuut pech dat hij de bal niet goed op zijn hoofd kreeg na een goede voorzet van Rik Kokhuis. STEVO 1 nam na 20 minuten meer het initiatief, zonder tot echt grote kansen te komen. Achilles’12 liep achteruit, maar had had het niet echt moeilijk tegen de voorwaartsen van STEVO 1.

Tot aan de rust gebeurde weinig opzienbarends meer en van het voorjaarszonnetje werd nog het meeste genoten. En toch stond er veel op het spel deze middag. Beide teams vechten namelijk tegen degradatie. De tweede helft was nog geen minuut oud toen de bal al op de stip lag in het voordeel van Achilles ’12. Ingmar Reinerink kreeg de bal ongelukkig op zijn hand, maar de scheidsrechter beoordeelde dit als een zuivere handsbal. Achilles ’12 faalde niet vanaf 11 meter en de 1-0 voorsprong was een feit voor de Hengeloers. STEVO had geen keus meer en moest meer risico’s nemen. Ingmar Reinerink had de partijen weer op gelijke hoogte kunnen brengen als zijn schot op goal iets meer geluk had gekend. De keeper van Achilles ’12 hield de bal weliswaar goed tegen maar het leer rolde vanaf zijn keepershandschoen net langs de verkeerde kant van de paal. De echte overtuiging ontbrak bij STEVO om het Achilles ’12 in het verdere verloop van de wedstrijd echt moeilijk te maken.

Een extra spits, Tom van Bentheim voor laatste man Robert Hegeman, bracht ook niet het gewenste effect. Ongeveer 10 minuten voor tijd kwam er de genadeslag voor STEVO 1. De bal ging opnieuw op de stip, tot grote verbazing van alles wat voor de roodgele shirts was. Een handsbal van een Achilles speler voorafgaand aan de strafschop werd niet bestraft. De lichte overtreding daarna in de zestien was voor de scheidsrechter wel een reden om op de fluit te blazen en de bal vervolgens op de stip te leggen. Zwaar onterecht, zo was de mening aan STEVO-zijde, ook al doordat een soortgelijke overtreding op Maarten Gelhever aan de andere kant werd weggewuifd door de leidsman. De 2-0 voor Achilles’12 was ruim voldoende om de winst veilig te stellen.

Klik hier voor de nabeschouwing door assistent-trainer Theo Wigger.

Voor STEVO 1 worden de kansen steeds kleiner om zich direct te handhaven. Zondag wacht thuis de pot tegen Glanerbrug. Aan de 1e wedstrijd tegen Glanerbrug bewaart STEVO 1 slechter herinneringen. Het leed waarschijnlijk de grootste nederlaag in haar bestaan. Liefst 9-1 voor Glanerbrug stond er er na 90 minuten op het scorebord. Alles klopte in die wedstrijd bij de Glanerbrugers en voor STEVO 1 was het een inktzwarte dag. Het team wil daar niet graag aan herinnerd worden en het is te hopen dat het revanche kan nemen voor het slechte resultaat van destijds. Om 14.00 uur begint het treffen op De Peuverweide.