TVC 1 weet zich geen raad met de kansen

Afgelopen zondag kwam Silvolde op bezoek in Tubbergen. De mannen van trainer/coach Peter Wesselink staan als promovendus 2e in de 1e klasse en draaien dus een voortreffelijk seizoen. TVC 1 wist vorige week koploper Alverna in Wijchen te verslaan met maar liefst 1-7. Dit moet de ploeg vertrouwen hebben gegeven voorafgaand de wedstrijd. Misschien zelfs te veel vertrouwen, want binnen 1 minuut keek TVC 1 al tegen een achterstand aan. Nonchalant en onoplettend verdedigen was de oorzaak van deze achterstand.

Toch herpakten de Tubbergenaren zich snel en creëerden ze in de 4e minuut, via een handsbal, een penalty. Tim Letteboer eiste de bal op, maar zijn inzet ging naast. De moed werd evenwel niet opgegeven en TVC 1 bleef goed voetballen. Een schitterende aanval over meerdere schijven in de 10e minuut. Via Roy Alink, Joren Bosch, Stefan Huiskes kwam de bal bij Tim Letteboer. Hij besloot om direct te schieten, maar de bal ging hoog over. Kort daarop volgde een dieptepass van Wout Borgerink op Tim Letteboer. Hij schoot de bal voorlangs en Joren Bosch kwam net te kort om alsnog de gelijkmaker binnen te tikken. Na een kwartier spelen besloot Stefan Huiskes om de keeper van Silvolde te testen. Zijn pegel van afstand werd met moeite verwerkt tot hoekschop. Kort voor rust kreeg Silvolde nog een grote kans. Een speler van Silvolde kwam 1-op-1 met keeper Lukasz Potepa. Hij besloot de bal breed te leggen, maar Maarten Oude Avenhuis kon op spectaculaire wijze voorkomen dat de speler de bal in een leeg doel binnen kon binnentikken.

Na een kwartier spelen in de 2e helft was er de eerste kans voor Silvolde. Een speler schoot in de lange hoek, maar Lukasz Potepa wist redding te brengen. Een kwartier voor tijd wilde Sjoerd Oosterik op goal schieten, maar zijn schot kwam in de voeten van Tim Letteboer. Hij draait van zijn man weg, maar schoot recht op de keeper van Silvolde. In de 86e minuut volgt er een goede actie van Sjoerd Grobbink, die Tim Letteboer bediend. Echter, er volgde opnieuw geen doeltreffende afronding. Kort daarop een identieke situatie. Weer een goede voorzet van Sjoerd Grobbink op Tim Letteboer. En helaas wist hij wederom niet, uit een moeilijke hoek voor een leeg doel, doeltreffend af te ronden.

Hierdoor bleef TVC 1 met lege handen staan. De gestolen punten nam Silvolde maar al te graag mee. De teleurstelling was groot, maar toch moet je er het positieve uithalen. Wederom is gebleken dat promovendus TVC 1 heeft laten zien dat het voetballend gezien de 1e klasse waardig is. Zondag volgt de laatste verre uitwedstrijd van het seizoen tegen Babberich/Liemers. De 3 punten dienen dan te worden meegenomen naar Tubbergen.

Klik hier voor de nabeschouwing door trainer/coach Walter Weghorst.

Babberich/Liemers

Komende zondag wacht de uitwedstrijd bij Babberich/Liemers. In het thuisduel herstelde TVC 1 zich knap van een 0-1 achterstand. Roy Alink, Jeffrey Huizinga en Stef Roelofs zorgden voor een 3-1 eindstand. TVC 1 zal het in de return zonder laatstgenoemde speler moeten doen. De enkelblessure die Roelofs in het duel tegen Alverna opliep, houdt de topscorer voorlopig aan de kant.

Zondag dus in en tegen Babberich. Afgelopen zondag won de ploeg van koploper Alverna. Om 14 uur wordt op sportpark De Buitenboom aan de Beekseweg in Babberich afgetrapt.

TVC 2 en TVC 3 doen goede zaken

Het 2e elftal van TVC’2 8deed goede zaken in Nijmegen. Tegen Orion 2 werd met 0-1 gewonnen. Maikel Leeuw tekende voor de winnende treffer. Komend weekend komt Rohda Raalte 2 op bezoek. Het 1e duel werd door TVC 2 met 0-2 gewonnen. Dat biedt dus perspectief. Om 10.45 uur gaat de bal rollen.

Ook het 3e elftal van TVC’28 kwam tot winst. HSC 3 werd met 5-3 teruggewezen. Zondag is WVV 2 te gast op De Grote Moat. Er valt wat goed te maken, want de uitbeurt ging met 3-2 verloren. Aftrap is om 10.45 uur.