Jumping Schröder, met o.m. Grote Prijs van Tubbergen, meteen al volgeboekt

Foto:

Tom Brinkman en Jesper Romp organiseren in samenwerking met de gebroeders Ben, Wim en Gerco Schröder een nieuw nationaal springconcours. De eerste editie van dit Jumping Schröder Tubbergen staat van 7 t/m 10 mei op de kalender en wordt gehouden op de terreinen van de BWG Stables aan de Reutummerweg te Tubbergen.Het gaat een nationaal concours met faciliteiten van het hoogste niveau worden. Er verschijnen zo’n 140 of 150 ruiters en amazones aan de start, op in totaal ongeveer 900 verschillende paarden. Brinkman (31): “Zo wat alle grote namen en regionale toppers als Gert-Jan Bruggink, Jeroen Dubbeldam, Willem Greve en Marc Houtzager hebben zich al ingeschreven. En natuurlijk Ben, Wim en Gerco zelf. Na 4 dagen zaten we al helemaal vol, kon er echt niemand meer bij. De startlijsten zijn hiermee volledig gevuld.”

De gebroeders hadden al langer plannen om zoiets te organiseren. “Maar ja, door tijdgebrek kwam het er niet van. Ze liepen er al een poosje mee, maar hadden er nooit tijd voor om echt te doen. Toen hebben ik en Tom gezegd dat we het wel wilden gaan doen, natuurlijk in hechte samenwerking met de Schröders”, legt Romp (19), vorig jaar nog winnaar van de Schröder Masterclass en afgelopen weekend zegevierend na de talentenronde op het vijfsterrenconcours in Parijs, uit.

Het concours wordt gehouden op de terreinen van BWG Stables en is geheel gratis toegankelijk. De bedoeling is om in de toekomst door te groeien naar een internationaal niveau, zo geeft de organisatie aan. “Maar dat is nu niet zo belangrijk. Het moet een laagdrempelig iets blijven, voor gewone mensen hier uit het dorp en de buurt. Geen gedoe, maar vooral erg gezelligheid”, benadrukt de in Albergen geboren Brinkman. “We kijken eerst hoe het dit jaar loopt en zo nodig passen we dingen aan.”

Zowel de basissport als de nationale ruiters komen in de ring. Een gevarieerd programma met op donderdag 8 mei de klasse L en M, op vrijdag 9 mei de klasse M en Z en rubrieken voor 4-jarige en 5-jarige springpaarden en op zaterdag 10 mei de klasse Z en ZZ met als afsluiting de Grote Prijs van Tubbergen (1.40m).

2014-03-18-10

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen