Jeugdkaderleden van De Tukkers voltooien cursus o.l.v. Jeroen Geerink

Foto:

In het voortdurende streven om de technische prestaties van de jeugd te verbeteren hebben diverse kaderleden van de Alberger voetbalclub De Tukkers de afgelopen maanden een speciale cursus gevolgd. Onder leiding van een externe kracht, Jeroen Geerink (in bezit van de diploma’s TC2 en TC3), werden gedurende 5 avonden diverse onderdelen onder handen genomen die voor het uitoefenen van de taken als jeugdleider en -trainer van groot belang zijn.

Bertus Tenniglo, verantwoordelijk voor het technisch beleid binnen de jeugd en tevens lid van de Werkgroep Jeugd, vertelt: “Ik ken Jeroen Geerink nog vanuit mijn vorige functie en in die periode heb ik hem leren kennen als iemand met een enorme kennis van zaken die dit ook nog eens op een prettige manier weet over te brengen. Zo hebben we tijdens deze cursus aandacht gegeven aan een goede opbouw van de training, het begeleiden van een team voor, tijdens en na de wedstrijd, maar ook hoe je als coach het beste uit jezelf maar ook het beste uit je team weet te halen.”
De cursusreeks werd onlangs afgesloten met een oefenwedstrijd tussen De Tukkers E1 en De Tukkers E2 waarin al het geleerde nog eens in de praktijk kon worden gebracht.
“Deze cursus heeft bewezen dat het in een behoefte voorziet. We zijn bij De Tukkers continu bezig te werken vanuit het helder geformuleerde Technisch Beleidsplan. Daarin wordt veel belang gehecht aan het verbeteren van de vaardigheden en kennis van onze kaderleden. Die dat op hun beurt weer kunnen doorgeven aan de betreffende jeugdteams. En daar is het allemaal om begonnen”, besluit Tenniglo, om er aan toe te voegen dat in de toekomst bij De Tukkers blijvend tijd en aandacht zal worden geschonken aan het begeleiden van de vele kaderleden binnen de vereniging. In september start de cursus voor trainers van de A-, B- en C-teams.
trainerscursus
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen