WK-team Canisius reist met gerust hart naar Portugal

Foto:

Mede dankzij de gulle sponsoring van ruim 60 bedrijven gaan 12 meiden vanaf volgende week dinsdag namens scholengemeenschap Canisius meedoen aan het WK Schoolvolleybal te Espinho (Portugal). De afgelopen maanden is door de meiden ontzettend veel getraind en behaalden ze ’tussendoor’ even de Nederlandse titel.Naast het feit dat de meiden zich de afgelopen tijd in het veld moesten bewijzen, was het ook hun taak om samen voldoende sponsoren te zoeken om zodoende deelname mogelijk te maken. Ook op dit vlak bewezen ze zich. Er werden diverse acties op touw gezet en uitgevoerd. Dit heeft niet alleen voor een leuk bedrag gezorgd, maar hebben zeker ook bijgedragen aan een stukje teambuilding. De speelster leerden elkaar hierdoor immers goed kennen.

En hun ouders droegen ook een steentje bij. Zij benaderden vele bedrijven met het verzoek het WK-team een warm hart toe te dragen. Ruim 60 bedrijven hebben het team geholpen. De begroting is inmiddels sluitend en dus vertrekt het team dinsdag 8 april met een gerust hart richting Portugal.

Team
Tornado Geesteren: Ruth Oude Avenhuis, Romée Paus, Suzan van Nieuwland, Iris Koopman en Merel Klein Haarhuis.

Krekkers Harbrinkhoek/Mariaparochie: Eline Goossen, Benthe Olde Rikkert, Floor Veldscholten, Julia Oude Hendriksman en Lieke Hilgenberg.

Dynamo Tubbergen: Nanne Leferink en Anouk Boerrigter.

Begeleiders: Thijs Oosting, Erwin Elfrink en Brenda Haselbekke.

Indeling
De meiden van Canisius zijn in de poulefase ingedeeld bij Polen, Estland en België. Op donderdag 10 april starten ze met een wedstrijd tegen Polen. Direct een pittige opgave, want de Poolse meiden bewezen zich in het verleden als zeer succesvol (top 10). Op vrijdag 11 april zullen de andere 2 poulewedstrijden tegen Estland en België gespeeld worden. Afhankelijk van de resultaten van deze 3 wedstrijden spelen de meiden hierna nog minimaal 4 wedstrijden.

Uiteindelijk sluit het toernooi op woensdag 16 april met de finalewedstrijden, waar het team van Canisius hopelijk onderdeel van zal zijn.

Nederlandse delegatie
Naast het meidenteam is Nederland in Espinho ook vertegenwoordigd door een jongensteam. Deze jongens, allen afkomstig van het Bonhoeffer College in Enschede, reizen samen met het team van Canisius naar Espinho. Aldaar presenteren ze zich als één Nederlandse delegatie. Het mogen en kunnen optreden tijdens zo’n WK is al een ervaring op zich. De 12 geselecteerde meiden zullen het maximale uit zichzelf willen halen om zo optimaal mogelijk te presteren op dit topsportevenement.

Complimenten
Het team wil eenieder, die op welke wijze dan ook geholpen of gesponsord heeft, dank zeggen. Zonder deze hulp zou deelname niet mogelijk geweest zijn. Ook de speelsters en de begeleiding verdienen een compliment voor het werk wat verzet is.

canisius-wk-2014

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen