Jur Vrieling wint Grote Prijs van Twente tijdens jubileumeditie CSI Geesteren

Foto:

De 40e editie van het jaarlijkse CSI Twente in Geesteren is een prooi geworden voor Jur Vrieling. Hij schreef vanmiddag de Grote Prijs, waarbij de balken op een hoogte van 1,60 m lagen, op zijn naam door een foutloze eerste ronde en vervolgens de barrage als snelste af te ronden. Overigens leken de weergoden niet op de hoogte gebracht van deze bijzondere jubileumeditie, want flinke plensbuien domineerden het grootste deel van de wedstrijd. Hierdoor verschenen 14 combinaties niet aan de start.Aan de hoofdrubriek om de Grolsch Trophy deden 20 Nederlanders mee, op een totaal van 60 ruiters. Deze hadden zich de afgelopen dagen gekwalificeerd. Traditioneel was het Oosten van het land ook weer goed vertegenwoordigd. Niet alleen de Olympische ervaring van Gerco Schröder en Jeroen Dubbeldam  kwam in de ring, ook de in Wierden woonachtige Robert Vos en de ‘Twentse Belg’ Jos Lansink waren van de partij.

Naast de Nederlanders deden nog eens 40 tegenstanders uit 20 verschillende landen mee, waaronder 7 uit Duitsland en 5 uit Italië.

Barrage
Leon Thijssen, met zijn Haertthago, beet het spits af voor de Grote Prijs van Twente. Hij bereikte de barrage echter niet. Ook topruiters als Vincent Voorn, Frank Schuttert en Leopold van Asten kwamen niet zover. Gerben Morsink uit Beuningen op de bruine KWPN-hengst Faithfull lukte dat als eerste Nederlander/Twentenaar wel. Daarna kwalificeerde zich ook Jur Vrieling.

In totaal bereikten maar 5 ruiters de barrage. Daaronder ook de Italiaan Marco Porro, ruiter bij stal De Wiemselbach in Oud-Ootmarsum. Gert-Jan Bruggink, regionale publiekslieveling en bestuurslid van CSI Twente, had niet zoveel geluk met Vampire. Hij strandde al in de 1e ronde, na een springfout op hindernis 12. Dat was altijd nog beter dan Olympisch kampioen Steve Guardat uit Zwitserland. Na 8 strafpunten hield hij het verder voor gezien. Gerco Schröder liep 1 strafpunt op door een nipte tijdsoverschrijding en viel zo ook jammerlijk buiten de boot.

Alleen de beide Nederlanders bleven foutloos in de laatste omgang. Maar met 3 seconden verschil zette Jur Vrieling met zijn 10-jarige schimmelhengst VDL Groep Zirocco Blue NOP een veel betere tijd (45,72 seconden) neer dan Gerben Morsink (48,75 seconden). Alexander Zetterman uit Zweden complementeerde de top 3.

Ereprijs voor Gerco Schröder
Een vakjury uit dressuur, springen en eventing koos onlangs Gerco Schröder uit voor de Ernest van Loon prijs, welke hij vanmiddag uit handen van Frida Hengeveld namens AOC De Groene Welle in ontvangst mocht nemen. “Hij belichaamt het beste, de essentie die Ernest van Loon aan deze prijs verbonden heeft. Opmerkelijk is dat, geheel in lijn met dit event in Geesteren waarin zichtbaar is dat het in de paardensector ook gaat om families die met elkaar de paardensport verbinden, de beide broers van Gerco, Wim en Ben, ook genomineerd waren. Maar Gerco is gekozen”, aldus Hengeveld.

2014-06-29-14

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen