STEVO kan straks weer jaren vooruit

Foto:

Bouwvak of niet, op sportpark De Peuverweide te Geesteren is het een komen en gaan van werklui. Tegelzetters, een stukadoor en verschillende vrijwilligers werken zich in deze vakantietijd uit de naad om ervoor te zorgen dat de oplevering van de nieuw- en verbouw bij STEVO tijdig geschied. Niettemin ligt de voortgang goed op schema, laat Henk Oude Avenhuis namens de bouwcommissie weten. Sterker nog, i.v.m. bekerwedstrijden wordt gepoogd een week eerder klaar te zijn dan eerder gepland was.De nieuwbouw gaat voortvarend. Direct na het eindigen van de voetbalcompetitie zijn alle oude kleedkamers van het STEVO-complex gesloopt en is later ook de fundering compleet vernieuwd. Voorafgaand aan de bouwvakantie waren de binnen- en buitenmuren al gemetseld en was ook het dak welhaast afgewerkt. Oude Avenhuis: “Op dit moment worden de wand- en vloertegels gelegd. Vanaf volgende week wordt het installatiewerk en het timmerwerk opnieuw opgepakt, want dan gaat hoofdaannemer Kuipers uit Langeveen weer aan de slag. In principe is de oplevering in de eerste week van september, maar we willen dit eigenlijk met een week vervroegen. Dan wordt het dus geen 5 september als alles klaar is, maar pak ‘m beet 29 augustus.”

Er wordt zoveel mogelijk energiezuinig gebouwd, wat wil zeggen dat er één ingang is naar een centrale hal met toegang tot de kleedkamers en er overal isolatie is aangebracht. Dit zorgt immers voor minder warmteverlies in de koude wintermaanden. “Alle vertrekken hebben wel vloerverwarming. Gezien het feit dat er in principe maar beperkt gebruik wordt gemaakt van de accommodatie, hebben we ervoor gekozen om geen zonnepanelen of -boiler te plaatsen. Berekeningen tonen gewoon aan dat het dan te duur wordt”, legt Oude Avenhuis uit. “Verder hebben we alles zoveel mogelijk onderhoudsarm aangelegd. Natuurlijk moeten er in de toekomst dingen gebeuren, maar we willen geen onnodige uitgaven hoeven doen.”

Weer jaren vooruit
Wie op handen wordt gedragen door de aanwezigen, is Pascal Semmekrot. De ras-Geesternaar, omschreven als super-vrijwilliger en tegelijkertijd ‘manusje van alles’, is ook maar wat trots op het (voorlopige) resultaat. “Wanneer het helemaal klaar is, beschikken we over in totaal 9 kleedkamers. Hiervan zijn de 2 voor STEVO 1 en 2 extra lang en uitgevoerd met massageruimte, kunnen de scheidsrechters kiezen uit 2 ruimtes en is er een grote kleedkamer voor dames (zaterdag) of veteranen (zondag) beschikbaar.” Er is nadrukkelijk gekozen voor een centrale toiletgroep, een groot ballenhok dat eventueel in de toekomst ook zou kunnen dienen als extra kleedkamer, een wasruimte inclusief drooghok, een opslagruimte voor bijvoorbeeld buitenmeubilair en nog een werkplaats voor de VUT-ploeg.

Werkzaamheden clubgebouw
De planning voor een vernieuwde kantine is nog even vooruitgeschoven. “De vergunning voor de werkzaamheden aan het dak op de kantine is afgelopen week al wel binnengekomen”, aldus Oude Avenhuis. “Het is de bedoeling om hiermee ergens in het voorjaar van 2015 te beginnen. Dit moet logischerwijs eerst gedaan worden, voordat we de kantine gaan aanpakken en grondig gaan renoveren dan wel herinrichten. Daarnaast moeten we rekening houden met de BSO, welke hier buiten de vakanties om ook gehuisvest is.” De kantine wordt wel alvast van nieuw laagje verf voorzien.

Feestelijke opening
Door het bestuur van de voetbalclub wordt vermoedelijk op 12 september nog een feestelijk tintje gegeven aan de opening van de nieuwe kleedkamers. Een exacte invulling staat nog niet vast, maar wordt binnenkort bekendgemaakt.

2014-08-04-13

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen