Geslaagde seizoensouverture VV Langeveen

Veel omliggende verenigingen en bedrijven dragen VV Langeveen een warm hart toe en wilden tijdens de seizoensouverture van VV Langeveen weer aanwezig zijn. Sportpark ’t Schreuder was daarom ook weer ’the place to be’ bij de opening van het seizoen. Er stonden daarbij 3 mooie activiteiten centraal. Het veteranentoernooi op vrijdag, de jeugdspelerspresentatie en -opkomst en aansluitend het sponsorentoernooi op zaterdag.Op vrijdag 16 augustus werd het jaarlijkse veteranentoernooi gehouden, alweer voor de 18e keer. SVV’56, de debutant en winnaar van vorig jaar streed ook dit jaar weer mee om de Frans Rikhof wisselbokaal. Met de Duitsers van Grün Weiss Wielen werd tevens internationaal elan ingebracht. In 2012 hebben zij zelfs de titel gewonnen. Voor de andere 8 teams waren dit dus geduchte concurrenten.

Een mooi avondje Langeveen. Het lijkt een nieuw begrip te worden, want het publiek kreeg heerlijke wedstrijden voorgeschoteld tijdens een prestatief en sportief toernooi. De veteranen, of zoals het woordenboek zegt ‘oude, ervaren sporter’ lieten zien dat zij nog steeds op het voetbalveld thuishoorden. En dat was ook te zien tijdens de wedstrijden. Iets grijzer, iets kaler, ietsjes dikker en minder snel, maar met de flair,  techniek en ervaring werd dit door de heren ruimschoots gecompenseerd.

In poule A bleek SDC’12 de sterkste. Met een ongeslagen status bereikten zij de finale. De mannen van STEVO waren de sterksten in poule B. In de finale troffen zij elkaar. Beide ploegen kregen over en weer kansen en al gauw was het SDC’12 dat op voorsprong kwam. Deze voorsprong werd geleidelijk aan uitgebouwd. Toen de scheidsrechter voor het laatst vrijdagavond het fluitje in de mond nam, hadden de Denekampers zich gekroond tot winnaar met een 3-0 overwinning. Na de prijsuitreiking en dankwoord aan de vele vrijwilligers werd er nog lang nagezeten.

Jeugdspelerspresentatie en -opkomst
Zaterdag 16 augustus was de opening van het nieuwe voetbalseizoen van VV Langeveen. Er waren veel ouders en andere belangstellenden aanwezig die om deze happening bij te wonen. Manfred Paus, in de rol van ‘stadionspeaker’, presenteerde de nieuwe elftallen en hun trainers en begeleiders. Onder applaus van de aanwezigen kwamen alle spelers één voor één het veld oplopen. Daar werd dan gelijk een foto van de teams gemaakt.

Nadat de teams door de fotografe waren vereeuwigd, werden de eerste trainingen en partijtjes afgewerkt. Het was duidelijk dat iedereen er weer zin in had na de vakantie. Er werd fanatiek gewerkt door zowel trainers en begeleiders als door de spelers. Dat geeft vertrouwen.

VV Langeveen heeft dit seizoen 1 A-, 1 C- en 1 D-elftal. Daarnaast 2 E- en 1 F-zevental. Het jongste team speelt dit seizoen mee in de F-league bij STEVO. De A-jeugd speelt dit seizoen voor de eerste keer onder leiding van trainer Roy von Piekartz. De andere teams worden begeleid door vele ouders en vrijwilligers uit de eigen vereniging. Er staat dan ook niets in de weg om er een sportief en succesvol seizoen van te maken.

hjwmi4olqq05qcc4cuedq2utg

Sponsorentoernooi HV en VV Langeveen
Vorig jaar was de kop ‘Lasbedrijf Krola wint sponsorentoernooi in een zinderende finale met veel penalties’. Dat bedrijf gaf dit jaar ook weer acte de présence, maar of ze de Joan Plegt bokaal weer overhandigd zouden krijgen moest nog wel blijken. De bal is rond en het sponsorentoernooi is elk jaar nog groeiende.

Na 3 vrouwenteams, afgelopen jaar, werd deze editie de vrouwenpoule aangevuld met 2 teams. Het cliché dat vrouwen niet kunnen voetballen en andere voetbalgrappen over vrouwen kunnen vanaf nu definitief in de kast gezet worden. Spannende wedstrijden en goede, uitgespeelde kansen en acties werd het publiek voorgeschoteld. De dames van Hendriksen Accountants werden met een beter doelsaldo 1e in de poule. De dames van Menzis werden 2e. De onderlinge wedstrijd eindigde in de poulefase op 0-0. De finale werd een spannende strijd, want beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Enkele goed uitgespeelde kansen resulteerden desalniettemin in een doelpunt. Na de reguliere speeltijd en 0-0 moesten er strafschoppen genomen worden. De strafschoppenserie bestaat uit een serie van 3 strafschoppen. Is er na 3 genomen strafschoppen geen beslissing gevallen, dan volgen strafschoppen – om en om – totdat er een beslissing is gevallen.

Tandenknarsend en nagelbijtend viel er na de 8e penalty pas een beslissing. Beide teams misten de eerste strafschop. Hendriksen miste de 2e penalty en Menzis liet deze buitenkans niet liggen. Hendriksen maakte bij de 3e penaltyreeks de aansluitingstreffer en een goede redding van de keeper van Hendriksen zorgde ervoor dat Menzis de tegenstander langszij liet komen. De 4e penalty werd gered door de keeper van team Hendriksen. Menzis was nog 1 doelpunt verwijderd van de titel. De speelster van Menzis bleef koelbloeding en schoot de bal hard tegen de touwen: Menzis was kampioen.

De herenteams waren in 3 poules ingedeeld. De heren van Lasbedrijf Krola wilden de titel prolongeren en ze gingen voortvarend van start. De 1e wedstrijd werd tegen J&J Techniek gewonnen met 1-0. Lasbedrijf Krola won alle wedstrijden in de poule en ging als nummer 1 in de poule naar de halve finale. Menzis kroonde zich tot beste nummer 2 en plaatste zich ook voor de halve finale. De andere poulewinnaars waren Hans Oude Hendriksman en Fysiotherapie Langeveen/Installatiebedrijf Nijkamp.

De 1e halve finale bleek een spannende strijd tussen Hans Oude Hendriksman en Menzis. Beide teams hielden elkaar in evenwicht en maakten zich na het laatste fluitsignaal op voor strafschoppen. Menzis had het vizier niet goed afgesteld en Hans Oude Hendriksman profiteerde hiervan doordat zij alle 3 de strafschoppen achter de keeper schoten.

De 2e halve finale werd gespeeld door Fysiotherapie Langeveen/Installatiebedrijf Nijkamp en Lasbedrijf Krola. Lasbedrijf Krola was de hele wedstrijd de bovenliggende partij en versloeg Fysiotherapie Langeveen/Installatiebedrijf Nijkamp met 3-0.

Het affiche van de finale: Lasbedrijf Krola en Hans Oude Hendriksman. Prolongatie van de titel kwam nu heel dichtbij voor Lasbedrijf Krola. Al gauw werd het duidelijk dat zij goed met de spanning om konden gaan en de titel gingen prolongeren. Na 3 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Mart Leus gooide de wedstrijd na 9 minuten definitief in het slot. Een terechte winnaar en volgend jaar gaan zij vast voor de drieluik.

kloxnqr8mf2ggwjil3gqdxarn

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen