Grenslandmarathon uitgebreidt met ‘amateur-afstand’

Foto: Redactie

Dit jaar kan er voor het eerst een afstand van 55 kilometer worden gefietst tijdens de Grenslandmarathon. De organisatie doet dit om de drempel voor amateurs, die meestal niet zo ver willen fietsen, wat lager te maken.De 9e editie van de Grensland Mountainbikemarathon wordt verreden op zondag 7 september. Er zijn routes van 55, 75 en 110 kilometer. De tocht van 55 kilometer is nieuw dit jaar.

De route gaat over Nederlands-Duits grensgebied, met donkere bossen, heidevelden, rulle zandwegen, single tracks en vooral veel hoogtemeters en beklimmingen temidden van natuurgebieden als Springendal, Tutenberg, Wilsumerberg en Lönsberg. Onderweg zijn meerdere posten voor verzorging en technische ondersteuning ingericht. Voor de vermoeide spieren is er na afloop gratis massage aanwezig.

Dit evenement wordt gehouden door Wielertoerclub Tubbergen en Radfahrverein Olympia Uelsen. De marathon vindt plaats in een natuurgebied en voor instandhouding van het gebied wordt een deel van het inschrijfgeld afgestaan aan Support for Nature.

De marathon heeft niet het karakter van een wedstrijd. De organisatie heeft bewust gekozen voor een formule waarbij het recreatieve element voorop staat. Iedereen van jong tot oud kan meedoen en de marathon in eigen tempo uitrijden. De NTFU heeft deze marathon een 2-sterrenkwalificatie gegeven.

Start
Er kan op zondag 7 september gestart worden tussen 08.30 en 10.00 uur. De massastart is om 08.30 uur en hierbij geeft ex-veldrijder Maarten Nijland het startschot. Start en finish zijn bij Overheempark ’n Kaps, Tibsweg 2 te Tubbergen. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 08.00 uur bij de start, en ook Scan & Go is mogelijk.

Inschrijfgeld is €9 en voor NTFU-leden €7.

grenslandmarathon

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen