Meer dan 1.000 deelnemers Grenslandmarathon

Foto:

Gisterochtend verschenen liefst 1.025 deelnemers aan de start van de 9e Grenslandmarathon. De weergoden waren de tocht dit jaar goed gezind, in tegenstelling tot vorig jaar. Toen leken sommige single tracks welhaast rivieren.

Deelnemers kwamen uit alle windstreken. Fietsers uit Winschoten waren zaterdag al aangekomen en overnachtten op Camping ’n Kaps in Tubbergen, tevens de start- en finishlocatie van de Grenslandmarathon.
Ex-veldrijder Maarten Nijland loste om 08.30 uur het startschot waarna hij de tocht zelf ook ging fietsen. De deelnemers aan alle 3 afstanden (55, 75 en 110 kilometer) fietsten mooie beklimmingen en single tracks in de prachtige natuur van Twente en het Duitse grensgebied.
Meer vrouwelijke deelnemers
Veel deelnemers, waaronder elk jaar meer dames, kozen dit jaar voor de nieuwe afstand van 55 kilometer. De deelnemers waren vol lof over de prachtige route en de goede routeaanduiding. Na afloop werd veelvuldig gebruik gemaakt van de gratis massage en consumptie.
Foto- en videoreportage
Er zijn vele foto’s en er is een mooie videoreportage gemaakt. Deze kunnen via de website van de Grenslandmarathon worden besteld. De tocht kon weer worden gehouden dankzij een groot aantal vrijwilligers van de WTC Tubbergen en de medewerking van de landeigenaren. De organisatie kan terugzien op een geslaagde Grenslandmarathon en kijkt uit naar volgend jaar.
img4542-1-1
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen