Reutum 1 ploegt Neo onder

Na het verlies vorige week op de eigen Kottenbrei, tegen Oldenzaal, stond voor het eerste elftal van VV Reutum gisteren een uitwedstrijd van dit seizoen op het programma. In Borne moest het aantreden tegen NEO dat vorige week liefst met 5-1 verloor van EMMS.

Reutum 1 begon met dezelfde basisopstelling als vorige week. Om 14.00 uur werd er afgetrapt. De Reutummers begonnen goed aan de wedstrijd en kreeg in de 3e minuut al een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een vrije trap van Jord van der Aa werd gered door de doelman van NEO, waarna Mark Morskieft de bal tegen de paal schoot. NEO kreeg in de 8e minuut een schotkans, maar Kevin Tulk was alert. Na een kwartier stuurde Stijn Slaghekke collega-aanvaller Niek Brunninkhuis weg die de bal langs de doelman van NEO schoof en Reutum 1 op een 0-1 voorsprong zette.
Na 25 minuten waren de rollen omgedraaid. Nu was Niek Brunninkhuis, na een goede actie, de aangever en schoot Stijn Slaghekke bij de eerste paal knap binnen. Na een klein half uur kreeg Reutum 1 een tegenvaller te verwerken. Matthijs Kolman landde verkeerd na een kopbal  en moest zich, met een op het oog zware knieblessure, laten vervangen. Maddi van der Aa nam zijn plaats in. Ongeveer 8 minuten voor rust wist Reutum 1 de wedstrijd te beslissen. Jord van der Aa schoot een vrije trap van zo’n 30 meter prachtig in de kruising en liet de doelman van NEO kansloos. Beide teams gingen met een 0-3 tussenstand in het voordeel van de Reutumse ploeg de rust in.

Het eerste gedeelte van de 2e helft kwam NEO iets meer opzetten, zonder dat het echt grote kansen creëerde. Reutum 1 kreeg een mogelijkheid via Niek Brunninkhuis, die een voorzet van Jurgen Lammerink net over het doel kopte. Na een vrije trap van Jord van der Aa was Niek Brunninkhuis wederom dicht bij de 4e Reutumse treffer, maar de bal ging over het doel van NEO.
Ties Leferink kwam bij Reutum 1 in de ploeg voor Rob Veelers. Even later redde Kevin Tulk tot 2 keer toe op schoten van NEO. Nadat Stijn Slaghekke, na een goede individuele actie van Mark Morskieft, de 4e treffer liet liggen, kwam Reutum 1 via Niek Brunninkhuis wel op 0-4. Hij was met bal sneller dan de tegenstander zonder bal en schoot beheerst binnen. Na deze treffer nam Rick Sonder de plaats in van Niek Brunninkhuis. Rick Sonder was een minuutje voor tijd niet zelfzuchtig en gaf de bal breed op Stijn Slaghekke, die de 0-5 binnenschoof.

Volgende week staat voor Reutum 1 de eerste derby van het seizoen op het programma. Dan is Vasse 1 de tegenstander. Op het veld van De Kottenbrei wordt om 14.00 uur afgetrapt.