Tornado Dames 1 klaar voor de competitie na weekendje Duitsland

Het eerste damesteam van Tornado Geesteren had een teamweekend in Duitsland en deed daar ook mee aan een toernooi. Trainer/coach Gerjan Heerkes doet zelf verslag.

“Afgelopen vrijdag vertrok Dames 1 naar Oldenburg voor het teamweekend en om deel te nemen aan de 23e OTB-Cup. Naar een mooie rit door verschillende dorpjes in noord Duitsland, kwamen we in Oldenburg aan en werd de eerste avond hilarisch gezellig en dat steeds in een halve minuut. Je weet niet half hoeveel ik in een avond geleerd heb!”
“De zaterdagochtend hebben we een teamsessie gehad met andere oefenvormen dan gebruikelijk. In 2 uur tijd zijn we weer heel wat meer te weten gekomen, van onszelf en van elkaar. Daarna gingen we naar de hal en konden we beginnen aan de poulewedstrijden.”
“In de poule speelden we tegen Oldenburger TB (2:0) en SC Langenhagen (2:0) en dat waren prima overwinningen voor de Tornado-youngsters. Omdat ook TV Eiche Horn uit Bremen twee keer wist te winnen, ging het in de onderlinge wedstrijd om de poulewinst. Het vlaggeschip uit de Hansestad speelde nog niet heel lang geleden nog in de 2e Bundesliga en beschikte over een aantal ervaren goede speelsters. Met veel enthousiasme begon Tornado aan de wedstrijd. Het aanstekelijke enthousiasme werd ook het kenmerk van de ploeg in het hele toernooi. De 2e set was in een spannende eindfase voor ons, de tweede set ging naar TV Eiche Horn Bremen. Dus moest er een tiebreak aan te pas komen. Bij 8-7 werd er gewisseld van helft en liepen wij op het juiste moment weg en waren de tiebreak en de poulewinst voor ons.”
“Na een dag spelen is het heerlijk als je kunt aanschuiven bij een heerlijke maaltijd. Onze hoofdsponsor, Slagerij Hemmer, had hier weer voor gezorgd en leveren ook zo weer een bijdrage aan ons weekend. Daarna was het tijd voor een aantal optredens, waar blijk werd gegeven van kwaliteiten die je niet direct bij sommigen zou verwachten. Meer details kan ik niet geven, ook beeldmateriaal zal niet beschikbaar worden gesteld, dat blijft onder ons. Wel nog onze welgemeende felicitaties naar Albert en Romy, die met hun act de show stalen.”
“Op de zondag speelden we de halve finale tegen Donitas. De studentenploeg uit Groningen had op de zaterdag geen set ingeleverd en dat zouden ze tegen ons ook niet doen. In de eerste set was het net niet voor ons (24-26) in set 2 was het iets duidelijker. Daarmee ging de latere tournooiwinnaar naar de finale en speelden wij om het brons, tegen weer de ploeg uit Bremen. Die waren als beste nummer 2 verder gekomen en verloren hun halve finale van TV Cloppenburg. In de laatste wedstrijd van het tournooi werd het weer een mooie potje. Set 1 ging weer mooi tegen elkaar op, met net als in de eerste confrontatie, een betere eindfase van ons. Met 25-21 werd een 1-0 voorsprong genomen. Set 2 ging net andersom en konden we niet doordrukken. TV Eiche Horn Bremen trok de stand gelijk met 22-25 (1-1). In de tiebreak bleek dat wij de fittere ploeg hebben en konden het niveau vasthouden. Vooral serverend en blokkerend stonden we als een huis en met 15-8 pakten we het podium.”
“Heel tevreden konden we na de ‘Siegerehrung’ in de bus en richting Geesteren. Een mooi weekend, weer veel geleerd en klaar voor zaterdag. Laat de competitie maar beginnen!”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen