Dynamo Dames 1 wint van titelkandidaat Desto/Sudosa

Afgelopen zaterdag, 20 september, stond de eerste wedstrijd van het seizoen 2014-2015 op het programma voor Dynamo dames 1. Meteen een tegenstander van formaat. Want volgens de kenners is het Assense Desto/Sudosa een kanshebber voor het kampioenschap. Het werd een pot op het scherpst van de snede en met uiterst kleine verschillen. Het was uiteindelijk Dynamo die de wedstrijd met 3-2 naar haar hand zette.

Bij het paradepaardje van de Tubberger volleybalvereniging is het een en ander verandert. Libero Kirsten Booijink ging naar Dames 3, spelverdeelster Kira Steggink ging naar Dames 2 en Karin Huiskes stopte met het volleyballen. Daar kwamen Britt Damveld, Femke Wientjes (beiden van Havoc Haaksbergen) en Ruth Eppink (eigen jeugd) voor in de plaats. Manon Steggink, Jilke Rikhof, Elisa Kalisvaart, Mareille Huiskes, Jorieke Loohuis, Isa Geuke, Anouk Boerrigter en Laura Booijink bleven bij de selectie.

Ook bij de technische staf veranderde het een en ander. Raymond Keemers en Rob Luyrink (nu resp. trainer van Meisjes A1 en Dames 4) stopten bij Dames 1. Ron Viester zal dit seizoen de lijnen uitzetten. En zo werd Dynamo Dames 1 nog jonger dan vorig seizoen.

Desto/Sudosa kwam voor de winst, na 1-2 voorsprong via de setstanden 23-25, 25-20 en 22-25 leek het ook dat de dames uit Assen met 4 punten aan de terugreis zouden beginnen, maar het pakte anders uit. Bij Dynamo was er gelukkig genoeg mentale weerbaarheid om de pot alsnog in winst om te zetten: 3-2! Na een sterke 4e set (25-23) was set 5 met 15-06 een walk-over. De wissels in de 3e en 4e set pakten goed uit. Een goede bank, het enthousiasme en geloof in goed resultaat maakten uiteindelijk het verschil. Een mooi begin voor de Tubberger dames.

Overige teams
Het tweede damesteam van Dynamo Tubbergen wist in eigen huis niet van Twente’05 te winnen. In een leuke pot volleybal werd het in drie van de vier sets een spannende aangelegenheid. Toch waren het de dames uit Enschede die telkens aan het langste eind trokken en met de volle buit naar huis vertrokken.

Dynamo Dames 3 kende daarentegen wel een uitstekende start. In Geesteren werd met 3-1 van Tornado 2 gewonnen. Dames 4 verloor met 3-2 in Rossum en datzelfde deed Dames 5 ook. Al was dat wel in eigen huis tegen Saasveldia 3.

Bij de jeugd kende Dynamo A1 een valse start. Met 4-0 ging het ten onder tegen Saasveldia A1. Dynamo B1 en C1 wisten met 4-0 te winnen tegen respectievelijk Zwolle en Krekkers.

Vooruitblik
Aanstaande zaterdag speelt Dynamo Dames 1 haar eerste uitwedstrijd van het seizoen. Om 15.30 uur zal het in Warnsveld tegen WSV 1 spelen. WSV ging in de eerste wedstrijd met 4-0 onderuit en zal er dus op gebrand zijn tegen de Tubberger meiden de eerste punten binnen te halen. Voor Dynamo zal het lekker zijn om het mooie resultaat van de eerste wedstrijd een vervolg te geven.

Dynamo Dames 2 zal om 17.00 uur in Vasse tegen Esch Stars Dames 1 spelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen