TVC 1 noteert eerste zege van het seizoen

Foto:

De hoofdmacht van TVC’28 heeft haar eerste driepunter binnen. In Rheden, aan de boorden van de IJssel, kwamen de manschappen van trainer/coach Douwe Jansen tot een 1-2 overwinning. Op basis van de uitgespeelde kansen een alleszins verdiende zege. Daarmee herhaalt de geschiedenis zich. Ook vorig seizoen kwam TVC 1 pas in de 4e ontmoeting tot winst.

Het duel in Rheden werd in de 2e helft beslist. In het 1e bedrijf kregen beide ploegen een opgelegde kans, maar wisten die niet te verzilveren. Meteen na de pauze nam TVC 1 het initiatief. Stef Roelofs ging met de bal aan de haal en soleerde langs 4 tegenstanders. Zijn inzet leek voor de lijn te stranden, maar werd door de attente Kelvin Stopel alsnog binnengegleden (0-1). Dezelfde Stopel had, ondanks een voetblessure, in de 1e helft ook al een bal van de lijn gehaald.

De voorsprong gaf TVC 1 vleugels. De mee opgestoomde Bas Blokhuis kwam na een wilskrachtige rush alleen voor de keeper te staan, maar de rechterverdediger verzuimde zichzelf te belonen. Geleidelijk werkte Rheden zich onder de druk uit en scoorde het via Ramon van ’t Veld de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd kreeg Stef Roelofs opnieuw de geest, speelde zich vrij en bediende Stefan Huiskes op maat. De aanvoerder faalde niet en bracht de Tubbergenaren andermaal aan de leiding. In de slotfase toonde de defensie van de Tubbergenaren onverzettelijkheid en wist de winst vast te houden. Daarmee revancheerde de ploeg zich voor de blamerende nederlaag tegen Rigtersbleek.

Komend weekend is Longa’30 te gast in Tubbergen. De sportvereniging Lichamelijke Ontspanning Na Gedane Arbeid uit Lichtenvoorde is één van de grootste voetbalclubs in de Achterhoek die jarenlang in de hoofdklasse opereerde. Afgelopen seizoen viel het doek en degradeerde het vlaggenschip naar de eerste klasse. Daarin heeft het tot dusver 4 punten vergaard. Afgelopen zondag werd met 3-2 verloren van Heino.

Komend weekend is TVC 1 dus gastheer van Longa’30. Als de ploeg met hetzelfde elan speelt als tegen Rheden zijn er absoluut zaken te doen. Om 14.00 uur gaat de bal rollen.

TVC 2
De tweede garnituur van TVC’28 liep tegen Rohda Raalte 2 tegen een schlemielige nederlaag aan. Al vroeg in de wedstrijd kwam Rohda op 1-0. Daarna ontspon zich een duel waarin beide partijen aan elkaar gewaagd waren. TVC 2 schiep zich meerdere prima kansen, maar faalde in de afwerking. Uiteindelijk stond de ploeg van coach Paul Oberje na het laatste fluitsignaal met lege handen.

Komende zondag komt het Nijmeegse Orion 2 naar Tubbergen. Om 11.00 uur klinkt het beginsignaal.

TVC 3
Het derde elftal van TVC’28 verloor zijn tweede wedstrijd. In het duel tegen DSVD 2 deed het gemis van topscorer Daan Steenbakker, wegens een voetblessure lange tijd niet inzetbaar, zich voelen. Met 2-4 ging het team onderuit. Morten Kruizinga en Tom Kempers zorgden voor de Tubbergse treffers.

Aanstaande zondag moet de ploeg al vroeg uit de warme sponde. Om 09.00 uur heeft Saasveldia 2 de mouwen opgestroopt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen