Tulk kijkt met genoegen terug op haar 3e Queen-titel

Foto:

Silke Tulk is afgelopen weekend voor de 3e keer in haar carrière als klootschietster gekroond tot Queen of the Roads. In het Ierse Ballincurrig wist ze haar rivaal Carmel Ryan met 2 schoten verschil te verslaan. Een unieke prestatie van de 24-jarige Tulk.

In de halve finale wachtten Kelly Mallon en Emma Fitzpatrick. Waar Mallon al meerdere malen de titel gewonnen had was het voor Fitzpatrick de eerste keer dat ze aan mocht treden in de halve finale van het festival. Tulk liet van begin af aan zien waarvoor ze gekomen was en versloeg haar beide tegenstanders met overmacht. Fitzpatrick gaf halverwege de strijd op, omdat ze te ver achter lag, Mallon verloor met ruim 2 schoten verschil.
In de andere halve finale won Carmel Ryan haar wedstrijd glansrijk. De Queen van 2013 versloeg de haar landgenote Claire O’Sullivan en de Duitse Anke Klöpper. Hierdoor was er op zondag dezelfde finale als vorig jaar: Tulk – Ryan.
In de finale begon de klootschietster van KV Kleine David uit Fleringen sterk. Ze lag na 3 schoten al een schot voor. Gaandeweg de wedstrijd kwam Ryan iets dichterbij totdat Tulk een geweldig goed schot wist te produceren, net over de helft van het parcours. Hierdoor kwam Ryan op een schot achterstand en kon Tulk haar wedstrijd makkelijk uitgooien. Dat Tulk in vorm was bleek ook uit het feit dat het baanrecord (14 schoten en 14 meter) werd verbeterd. Tulk wist het parcours te gooien in 14 schoten en haar kloot kwam 40 meter over de streep stil te liggen.
Het is de 3e keer dat Silke Tulk de Queen of the Roads titel wint. In 2009 en in 2012 won ze deze prestigieuze prijs ook al. Volgend jaar oktober mag ze terug naar Ierland om haar titel te verdedigen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen