‘Zware interesse’ voor 6 nieuwbouwkavels Vasse

Foto: Redactie

De gemeente Tubbergen is verheugd te kunnen melden dat zich 6 geïnteresseerden hebben gemeld voor een kavel op nieuwbouwplan Steenbrei III te Vasse. Het ging bepaald niet over één nacht ijs, want feitelijk is er 2 jaar ‘verloren’ door knellende regels. Reden voor de gemeente deze i.o.m. Provincie Overijssel alsnog aan te passen.

“De huidige verkaveling is destijds in overleg met de provincie tot stand gekomen. De enige mogelijkheid om te mogen bouwen op de es, was een hoogwaardige kwalitatieve invulling met grote rode dakvlakken om de suggestie te wekken dat er agrarische erven liggen in plaats van een reguliere woonwijk. In de uitgifte is gebleken dat belangstellenden aanhikken tegen deze beperkingen. In overleg met de provincie is bekeken of herverkaveling mogelijk is. De provincie staat positief tegenover herverkaveling, mits de uitstraling van het plan kwalitatief hoogwaardig blijft”, legt wethouder Erik Volmerink uit.
De gemeente is zelf ook voorstander van de nieuwe verkavelingsopzet, omdat in deze opzet de bouwkavels (en zeker de bouwvlakken) wat ‘aantrekkelijker’ gesitueerd zijn. Volmerink licht het toe: “In overleg met de 6 concrete belangstellenden is gekeken naar een mogelijke herverkaveling. De nieuwe verkavelingsopzet is dan ook mede afgestemd op de wensen van de belangstellenden. De nieuwe verkavelingsopzet is tevens afgestemd met de voormalige grondeigenaar die nu 2 bouwkavels in het uitbreidingsplan in eigendom heeft.”
Om de voorgestelde herverkaveling op te starten, wordt er een bestemmingsplanprocedure opgestart. Er wordt eveneens een nieuw beeldkwaliteitsplan opgesteld.
Verkoop van start
Nu het college een positief besluit heeft genomen, kunnen er koopovereenkomsten afgesloten worden met de 6 belangstellenden. “Dit zodat zij zeker zijn dat ze de door hen gewenste bouwkavel kunnen kopen. Voor de gemeente is de verkoop van de betreffende bouwkavel dan ook zeker gesteld”, zegt Volmerink tevreden. Wel zal er een ontbindende voorwaarde in de koopovereenkomst opgenomen moeten worden welke ziet op het onherroepelijk worden van het nieuwe bestemmingsplan.
Geen onderscheid in kopers
De bouwkavels welke niet verkocht zijn aan de voormalig grondeigenaar en ook niet verkocht worden aan de zes belangstellenden kunnen nog eenmaal schriftelijk onder de aandacht van de belangstellenden van de wachtlijst voor een bouwkavel in Vasse worden gebracht. Wanneer er interesse is in de nog beschikbare bouwkavels dan kunnen belangstellenden zich melden bij de gemeente. De nog beschikbare bouwkavels zullen worden uitgegeven volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Bij eventuele gelijktijdige aanmeldingen voor dezelfde bouwkavel zal er worden geloot.
Er wordt bij de uitgifte van de bouwkavels in het uitbreidingsplan Steenbrei III (onder de nieuwe opzet) geen onderscheid gemaakt tussen ‘starters’ en ‘doorstromers’. De bouwkavels worden verkocht aan belangstellenden. Belangstellenden die een bouwkavel willen kopen moeten zich wel eerst laten inschrijven op de wachtlijst voor een bouwkavel in Vasse.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen