Alle wensen De Tukkers in vervulling

Ongeveer 10 jaar geleden begon voetbal- en handbalvereniging De Tukkers te Albergen met de renovatie van sportcomplex ’t Loarkamp. Vandaag wordt dit project definitief afgerond met een officiële opening van het nieuwe kleedgebouw en de vernieuwde kantine.

Bertus Steenwelle, complexbeheerder en lid van de werkgroep Algemene Zaken, is samen met Eddy Bramer (voorzitter werkgroep Algemene Zaken) voortrekker geweest van het proces tot de renovatie. Hij is dan ook heel verguld met het resultaat. “Wij zijn heel trots. En ik denk dat de hele vereniging heel trots kan zijn op dit complex. We kunnen nu een periode afsluiten waarin we het hele complex onder handen hebben genomen in 10 jaar tijd.”
Tien jaar geleden begon de vereniging met het vernieuwen van onder andere de bestuurskamer. In 2008 werd er een kunstgrasveld gelegd op het hoofdveld en werd er een klein pupillen kunstgrasveldje gelegd. In 2012 werd bijvoorbeeld de fietsenstalling verplaatst, waardoor er nu ruimte was voor de renovatie en kleine uitbreiding van de kleedkamers.
In het voorjaar van 2012 is een club mensen begonnen met de voorbereidingen op de verbouwing. Daardoor kon in juni 2013 gestart worden met de uitvoering. Dit heeft dus anderhalf jaar in beslag genomen.
l6kbq49ykcvk6avg99c6km7mz
Er werden 4 wensen opgesteld. De toiletten moesten verdwijnen uit de meeste kleedkamers. Er moest namelijk een aparte wc-ruimte komen. Daarnaast was er een kleedkamertekort en wilde de club een goede oefenruimte voor fysiotherapie. En ook de energiekosten werden steeds hoger en maatschappelijk gezien werd duurzaamheid steeds belangrijker. “Al deze wensen die we opgesteld hebben, zijn vervuld”, vertelt een tevreden Steenwelle.
Het resultaat is dat er dus nu een geheel gerenoveerd kleedgebouw staat. Alle bestaande kleedkamers zijn opgeknapt en er zijn aan de achterkant van het onderkomen ook 2 nieuwe kleedkamers gebouwd. De kleedkamers zijn te bereiken via een geheel nieuwe gang, waarin ook 2 wc-ruimtes zijn aangebracht.
In al deze ruimten zijn nu alle mogelijke duurzaamheidsaspecten aangebracht. Voorbeelden hiervan zijn volledige isolatie, bewegingsmelders op led-lampen en afzuiging en waterbesparende douchekoppen. De hele technische installatie is ook vernieuwd. “De Tukkers wil een duurzame vereniging zijn en dit ook graag uitstralen naar buiten. We zijn ook een voorbeeldvereniging voor overige verenigingen in de regio. We stellen onze technische ruimte dan ook als demonstratieproject open voor geïnteresseerden. Dit was ook een voorwaarde van de provincie om subsidie beschikbaar te stellen”, licht Steenwelle toe. Ook de kantine van De Tukkers is vernieuwd. Een gehele renovatie is eraan te pas gekomen.
Vrijwilligersavond en officiële opening
De vrijwilligers die geholpen hebben bij de renovatie hebben een uitnodiging gekregen voor de vrijwilligersavond, welke gisteravond was. Dit als dank voor de werkzaamheden die zij hebben uitgevoerd. “Ik denk dat 95% van het werk is gedaan door vrijwilligers”, benadrukt Steenwelle de waarde van het vrijwilligerswerk. Daarnaast is morgenmiddag de officiële opening. Dit zal geopend worden door de jongste jeugd van De Tukkers. Zij zullen zwart-witte ballonnen (naar de clubkleuren) vanuit de entree van het nieuwe kleedgebouw los laten.
Op beide dagen zal voorzitter Erik Nijhuis van de gelegenheid gebruik maken om een woordje te richten aan de aanwezigen.
ytz86jqzs4v5kl2r2g4izbsz7
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen