Tornado Dames 1 treedt aan tegen dé te kloppen ploeg

Nijhuis Telekom/Sudosa-Desto, het team met waarschijnlijk de langste naam uit de volleybalcompetitie is dit jaar dé te kloppen tegenstander in de 1e Divisie A. Een mooie uitdaging voor Tornado Dames 1, welke vandaag tegen de Assenaren moet aantreden. Trainer/coach Gerjan Heerkes kijkt alvast vooruit.

“We spelen zaterdag tegen de ploeg die door een groot aantal coaches in de 1e Divisie A als de te kloppen ploeg voor dit seizoen is bestempeld.  Zelf ben ik een van die coaches, voor mij staat deze ploeg met stip op nummer één in de eindrangschikking.”
“Afgelopen zaterdag ben ik wezen kijken bij de bekerwedstrijden in de Timp. Ik zag de wedstrijd tegen De Bevers en werd eigenlijk alleen maar bevestigd in wat ik al van hen wist.  Met speels gemak werd De Bevers weggetikt, en vooral de flexibiliteit met de bankspeelsters was opvallend. Veel servicedruk, gevarieerd aanvalsspel, met een degelijke middenas, veel power aan de buitenkanten en een slimme spelverdeling zijn ingrediënten voor een topploeg.”
“Er zijn nog veel speelsters aanwezig uit de basis van afgelopen seizoen, aangevuld met Cindy Zandstra van Olhaco en Robyn Groenewegen,  die terug is van een blessure. Kortom, die zijn er alleen maar sterker op geworden.  Daarnaast is er voldoende aanwas uit de eigen jeugd en Sudosa – Desto heeft er echt wat staan.”
“Als ik dan kijk naar de ontwikkeling van onszelf, dan is de situatie in Geesteren behoorlijk anders, in vergelijking tot vorig seizoen. Bij ons is vooral veel ervaring weg en dat vangen we op met eigen jeugd. Tot zover gaat de vergelijking redelijk op, alleen is het verlies aan ervaring op dit niveau niet zo gemakkelijk op te vangen. Waar we vorig seizoen net onder Sudosa wisten te eindigen, zal het verschil dit jaar wel wat groter zijn, verwacht ik.”
“Dat wil natuurlijk niet zeggen, dat we op voorhand de handdoek al werpen, dat past namelijk ook niet bij de Twentse mentaliteit. Zodra het eerste fluitsignaal klinkt, gaan we er zeker proberen een wedstrijd van te maken en onze huid zo duur mogelijk te verkopen. We hebben er een strategie op bedacht, maar die moet ook uitvoerbaar zijn en of we daar de ruimte voor krijgen (of kunnen pakken) zullen we zaterdag zien.”
“En ja, voor ons geldt zeker dat we met alles wat we kunnen meenemen uit Assen tevreden zullen zijn. Hopelijk zijn dat punt(en) maar in ieder geval de ervaring om tegen een topploeg te spelen. En hopelijk kan ons jonge team er ook voor het publiek in Assen een mooie volleybalavond van maken.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen