Symposium over winkelleegstand in Twente

Leegstaande winkelpanden staan volop te huur en te koop. Lege etalages zijn niet goed voor de aantrekkelijkheid van koopcentra. Het is een nieuw, groeiend en vooral lastig verschijnsel.

Wat zijn de oorzaken en onderliggende trends? Is het een gevolg van krimp in de economie en de bevolking? Wat is er aan de leegstand te doen? Over dit vraagstuk organiseren EUREGIO, Regio Twente, Netwerkstad Twente en de werkgroep Netwerkcafé Europa het symposium ‘In de aanbieding!’.
In de workshop winkelleegstand krijgt u een analyse van de trends en ontwikkelingen in het Duitse Münsterland en in Overijssel. Ideeën en kansen worden gepresenteerd in de visies van ‘Trends en Concepts’ en ‘Inretail’. Na de presentaties gaan we met elkaar in gesprek over de strategische conclusies.
Parallel is er de workshop ‘Twente in Brussel & Brussel in Twente’. De workshop gaat in op de vragen over hoe we als regio effectief kunnen zijn richting Europa. Wat worden Europese speerpunten in de internationale agenda van Twente en Euregio. Deze workshop gaat ook over de opbrengsten van het bezoek van de Twentse delegatie aan de Open Days (2014). Er is een discussie onder leiding van Henk Nijhof.
Klik hier voor meer informatie over het symposium.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen