Winnaar Glasrijk-fotowedstrijd verguld met gloednieuwe smartphone

Foto:

Gistermiddag werd in het gemeentehuis van Tubbergen aan Rens Kingma (15) uit Borne de prijs, een smartphone beschikbaar gesteld door PhoneHouse uit Tubbergen, voor de mooiste foto – met daarin een perspectief – uitgereikt. Deze werd overhandigd door loco-burgemeester Tom Vleerbos.

Eerst verwelkomde Glasrijk-voorzitter Harry Kolk de aanwezigen en na felicitaties aan Rens, zijn eveneens aanwezige zusje Fleur (12), ouders en opa gaf hij het woord aan de wethouder, na eerst aan Rens beloofd te hebben dat hij aan het eind nog iets met deze prijswinnende jongeman te regelen had.
De wethouder memoreerde: “Ik vind het een enorme prestatie om voor het tweede jaar met de mooiste foto uit de jurering te komen nu er zelfs bijna 100 concurrerende inzendingen waren.” Hij zei benieuwd te zijn naar de aanpak van de jeugdige fotograaf. Rens gaf zelf ook een toelichting: “Eerst goed kijken en zoeken naar mogelijkheden voor doorkijkjes. En bij de serre van de pastorie, met de tuin als achtergrond voor mijn zus, kon ik de goede perspectieffoto maken. Met passen en meten.”
Kunstenares Marijke Schellekens, wiens werk het object van de foto van Rens was, kwam gisteren voor de prijsuitreiking vanuit Doesburg naar Tubbergen. Zij lichtte toe: “Ik heb Rens aan het werk gezien en ben heel vereerd met de keuze van mijn werkstuk door Rens.” Ze wilde het feestje meemaken en voor Rens had ze een speciale transparantfoto van haar werk meegebracht als extra cadeau.
Aan het eind kwam Harry Kolk nog met zijn beloofde afspraak: “Nu je 2 keer de prijs gewonnen hebt, willen we als Glasrijk jou in ons midden opnemen door je de volgende keer een plaatsje in de jury te geven. We zullen je daar voor uitnodigen, dus je kunt er bijna een jaar over nadenken.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen