Verbazing bij politie over ‘amateuristische’ inbraakpoging Tubbergen

Foto: Onbekend

Veel schade door een inbraak. Het klinkt misschien niet als iets nieuws, maar de poging die inbrekers gisteravond in Tubbergen ondernamen deed de wenkbrauwen van de dienstdoende agenten wel danig fronsen.Tussen 18.30 en 23.45 uur ’s avonds werd gisteren gepoogd een woning aan de Uelserweg (omgeving Harp) te Tubbergen binnen te dringen. Daarbij is redelijk wat schade ontstaan aan de woning, zo geeft wijkagent Peter Withag aan. “Een raam is kapot en het kozijn daarvan is helemaal ontwricht. Hierdoor is er flink wat schade.”

Withag vind het vooral opvallend dat ze niet naar binnen zijn gekomen. “Ze hebben het echt wel geprobeerd, zowel aan de boven- als onderkant. Maar om een of andere reden is het niet gelukt. Het kan natuurlijk zo zijn dat ze gestoord zijn door iets, maar het kan ook onkunde zijn geweest. Een professionele inbreker lukt zoiets namelijk eigenlijk meteen. Die zet z’n gereedschap op de juiste plek en is dan relatief snel binnen.” Hij wil desondanks niet meteen de conclusie trekken dat het om een beginneling gaat. “Er kan, zoals ik al aangaf, ook best een andere reden zijn dat het niet gelukt is”, aldus Withag.
De politie is bezig met een buurtonderzoek. Withag: “Dat is nog niet afgerond, want niet iedereen was vanochtend thuis. We hopen dat iemand gisteravond iets opvallends heeft gezien op het eerder genoemde tijdstip.” Mocht dat het geval zijn, kan diegene bellen met tel. 0900-8844 (algemeen) of tel. 0900-7000 (anoniem).
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen