MVV 1 niet opgewassen tegen titelkandidaat Vogido

Gisteren stond er een thuiswedstrijd tegen Vogido op het programma voor het eerste elftal van MVV’29. Vogido, de degradant uit de 2e klasse doet nog mee om het kampioenschap in de 3e klasse. De Harbrinkhoekers wisten dit en ook dat het dus geen gemakkelijke wedstrijd zou worden.

MVV 1 liet het initiatief in de beginfase aan de bezoekers. Vogido deed weinig met het balbezit en werd op het middenveld ook goed opgevangen door een hardwerkende thuisploeg. Er vielen in de 1e helft ook weinig kansen te noteren aan beide kanten. Waar de spelers van MVV 1 via een vrije bal op de lat nog dicht bij een treffer waren, gingen beide ploegen de rust in met de brilstand: 0-0.
De 2e helft gaf in de beginfase eenzelfde spelbeeld. Het was dan ook een echte 0-0 wedstrijd waar weinig doelrijke kansen gecreëerd werden aan beide kanten. Toch was het Vogido dat steeds meer het initiatief nam en van achteruit ook steeds vaker een mannetje doorschoof. Dit leidde rond de 60e minuut tot de eerste kans aan de kant van de Enschedeërs. De linkerspits schoot de bal rakelings naast.
Bij MVV 1 stond het achterin goed georganiseerd en het gaf dan ook heel weinig weg. Voorin werd er echter niet heel veel gecreëerd en het miste soms ook het geluk. Waar de thuisspelers aan het einde van de 2e helft iets slordiger werd in balbezit, hield Vogido de bal iets beter in de ploeg. Dit leidde in de 70e minuut uit het niets tot de 0-1. Een voorzet van de rechterkant werd bij de 2e paal binnen gelopen. MVV 1 liet het er niet bij zitten en ging toen wat meer op de aanval spelen. Hierdoor kwam er voorin bij de Enschedese ploeg wat meer ruimte. Met een steekpass door het centrum maakte de spits van Vogido er vanuit een buitenspelpositie 0-2 van. De wedstrijd leek beslist, totdat een verdediger van Vogido een black-out had en de bal met de handen opving binnen het 16-metergebied. De penalty werd goed binnen geschoten door Ramon Lesker: 1-2. MVV 1 geloofde hierdoor nog in een spannende slotfase. Dit kwam er echter niet van, want binnen een minuut stond het alweer 1-3. Vlak hierna floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.
Bij MVV 1 was de teleurstelling groot aangezien er meer in gezeten had tegen het hoog geklasseerde Vogido. Voor volgende week staat er nog een belangrijke wedstrijd op het programma, uit tegen hekkensluiter Dedemsvaart. Deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden om toch nog met een goed gevoel de winterstop in te gaan.