Vasse 1 sluit eerste seizoenshelft in mineur af

Het eerste elftal van SV Vasse begon vandaag tegen UD Weerselo in dezelfde formatie als vorige week

De gasten begonnen fel aan de wedstrijd en drukten de blauw-witten terug, dit resulteerde in een paar kleine kansjes. Na een half uur werd een hoge bal in de laatste linie verkeerd getimed door Randy Pegge, doelman Lansink was niet scherp en UD Weerselo schoot met geluk de 0-1 tegen de touwen. Vasse 1 liet het zich niet op de kop zitten en direct vanaf de aftrap kwam de bal via meerdere schijven bij Rik Wiefferink en hij schoot op prachtige wijze de 1-1 binnen. De thuisploeg kreeg nog enkele kansjes, maar de ruststand bleef 1-1.
Na rust kwam Vasse 1 kwam Len Veelers in het veld voor Stefan Weersink met als doel veel dieper te gaan voetballen. De Vasser ploeg kwamen veel feller uit de kleedkamer en had het over de gehele 2e helft recht op de 3 punten. Eerst was het Rob Wenneger die 1 op 1, de keeper tegen kwam die de bal nog net kon verwerken. Rik Wiefferink zat dicht bij de 2-1 maar de bal ging snoeihard voorlangs. Niet veel later een prima aanval over links bracht de bal bij Daan Haarhuis en zijn inzet werd door de keeper gepareerd en in de rebound schoot Len Veelers op de lat.
UD kwam er helemaal niet aan te pas omdat het achterin goed stond bij Vasse 1. Enkele zware overtredingen werden slechts met geel bestraft. Uit één van deze overtredingen moest Bjorn Egberts met een enkelblessure het veld verlaten. Voor hem kwam Chiel Lansink in het veld. Rob Wenneger, die wederom veel meters maakte en voorop in de strijd ging, werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Daan Haarhuis.
Vasse 1 kreeg nog een paar kansen, maar telkens kwam het de doelman tegen en lag het geluk nog steeds niet aan Vasse kant. De doelman aan de andere zijde had de hele 2e helft niet veel te doen totdat Vasse een vrije trap tegen kreeg. De bal werd in gebracht en slecht communiceren en niet doorpakken van de keeper zorgde ervoor dat Vasse op werkelijk waar op knullige wijze op 1-2 achterstand kwam en daar had UD Weerselo helemaal geen recht op. Hierna hadden de blauw-witten nog kans op de 2-2, maar een counter zorgde uiteindelijk voor de 1-3 en dus sluiten de Vassenaren de eerste seizoenshelft in mineur af. Hopelijk brengt het seizoen 2015 wat meer geluk en bij sommige spelers wat meer wijsheid.
Op zondag 25 januari 2015 wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd bij EMMS in Slagharen. Tot die tijd zullen er op gezette tijden inspannende en ontspannende activiteiten worden gepland voor een optimale voorbereiding op de tweede seizoenshelft. 
Vooralsnog is de blik eerst gericht op het altijd strak georganiseerde Midwinterfutsaltoernooi dat zoals altijd op Tweede Kerstdag zal plaatsvinden in de Burgemeester Verdegaalhal te Tubbergen. De selectie van SV Vasse zal ook hier zijn huid weer duur proberen te verkopen in een poule die verder bestaat uit de teams van De Tukkers, STEVO, Manderveen en Fleringen. Het is in ieder geval een eer om het toernooi om 10.00 uur te mogen beginnen in de openingswedstrijd tegen de Albergenaren.
Overige seniorenteams
Op zondag 21 december speelt SV Vasse 2 om 10.00 uur op ’t Lankamp tegen Tubantia 4 voor een plek in de kwartfinale van het bekertoernooi. Daarna is er een korte winterstop, want op 18 januari staat de eerstvolgende competitiewedstrijd alweer op de speelkalender. Namelijk thuis tegen Quick 5.
Het derde elftal is de winterstop ingegaan als ‘Herbstmeister’ en is erop gebrand om die plek op de ranglijst met alle toegestane middelen te verdedigen. Dat kan voor het eerst op 1 februari als de eerste inhaalwedstrijd staat gepland, uit bij AJC 4 in Losser. Op die dag komen ook het vierde elftal en de Veteranen weer in actie.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen