Stichting Matthijs ontvangt mooi geldbedrag

Foto: Redactie

Voetballen met vrienden, gezelligheid en een veiling voor het goede doel. Het blijkt al jaren een gouden formule. Zo ook dit jaar, want namens TVC’28 kon een cheque van maar liefst €2.000 worden uitgereikt aan Stichting Matthijs.

Het voetbaltoernooi, dat al sinds 2010 wordt georganiseerd, stond tot op heden in het teken van Stars In Their Eyes, wat als doel had om de leefomstandigheden in Zuid Afrika te verbeteren. Dit jaar is gekozen voor een project dichter bij huis, namelijk Stichting Matthijs. Deze stichting wil het verblijf van leukemiepatiënten in de isolatiekamers van ziekenhuizen prettiger maken, onder meer door laptops ter beschikking te stellen. Het verblijf in zo’n kamer kan 4 tot 6 weken duren en vaak zijn de voorzieningen maar beperkt.

Ondernemer Mark Oude Luttikhuis van Soccer Inside werkte belangeloos mee aan het evenement door het beschikbaar stellen van zijn indoor speedsoccerhal en kantine. DJ Martijn Lucas creëerde de juiste vibe om de veiling tot een succes te maken. Onder leiding van veilingmeester Kelvin Stopel werden de gewilde items bij opbod aan de man gebracht, met onder meer business tickets voor de wedstrijden van FC Twente, PEC Zwolle en het Nederlands Elftal. De 2 topstukken bleken de gesigneerde kicksen van Heracles-spits Wout Weghorst en het FC Twente shirt van Luc Castaignos te zijn.

De organisatie van het Stars-toernooi is erg trots dat vele mensen zich sportief hebben willen inzetten voor de stichting, waarbij het voetbal en gezelligheid het smeermiddel is om gezamenlijk iets moois neer te zetten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen