‘Je weet nooit hoe een koe een haas vangt’

Foto: Tornado Geesteren

Gerjan Heerkes, trainer/coach van Tornado 1, kijkt vooruit op de morgen te spelen wedstrijd. “David tegen Goliath is een mooi verhaal, waarbij het goed afloopt voor de underdog. Zo zijn er tal van verhalen vanuit een ver verleden, waarbij het ongelofelijke toch gebeurt, waarbij het absoluut niet verwachtte resultaat er toch uit komt. Echter, door die mooie verhalen zou je bijna denken dat het vaak gebeurt. En dat is rekenkundig gezien dus niet zo. Normaal gesproken, rolt er in zo’n confrontatie dat uit, wat logischerwijze ook verwacht mag worden.”

“Zaterdag spelen we in De Ransuil tegen Sudosa-Desto, de aanstaande kampioen van onze 1e Divisie A. Met inmiddels 13 punten voorsprong op de nummer 2 zijn ze verreweg het meest constant en verdienen ook deze plek en de promotie naar de Topdivisie. Klinkt dit al wat voorbarig? Rekenkundig gezien wel, daar heeft u gelijk in, er moeten immers nog 8 (wij zelfs 9) wedstrijden gespeeld worden. Maar de realiteit leert, dat de formatie uit de Drentse hoofdstad haar aspiraties ondubbelzinnig waar maakt, dit seizoen. Woensdag missen ze in een dubbele confrontatie met de koploper uit de 2e Liga zelfs maar net een ticket voor de Final Four. Na thuiswinst (3:2) was Oskam Taurus gisteren net te sterk.”

“En dan komen ze zaterdag naar Geesteren. Tegen de jongste ploeg van de competitie, tegen een ploeg die de komende weken elke week zal gaan vechten voor lijfsbehoud. Een ploeg die vanaf deze week, elke week een finale speelt, want alles wat we onderweg meesprokkelen is welkom. Er zal niemand raar opkijken, als er ’s avonds een 0-4 in de uitslagen komt te staan. Maar elk ander resultaat is er eentje die we met plezier zullen lezen!”

“Kortom, we gaan zaterdagmiddag voor een mooie pot volleybal, tegen een ijzersterke ploeg, waartegen het een uitdaging is, om te mogen spelen. Er zijn wat kleine pijntjes bij een paar speelsters, maar de ziekenboeg is leeg en dat is goed nieuws. Het strijdplan ligt klaar en we hebben 4 kansen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen