TVC 1 ontvangt Rheden

Foto: Redactie

IJs en weder dienende speelt de hoofdmacht van TVC’28 zondag thuis tegen Rheden. Op voorhand een cruciaal duel voor lijfsbehoud in de eerste klasse. Rheden staat met 8 punten op een degradatieplaats. TVC 1 heeft zich weliswaar met 14 punten opgewerkt naar een veilige 10e plek, maar die positie is uiterst broos. Slechts 1 punt scheidt de Tubbergenaren van de gevarenzone. Kortom, om wat zorgelozer te kunnen spelen hebben beide teams groot belang bij een overwinning.

Eerste driepunter

In de eerste ontmoeting tussen de ploegen haalde het team van trainer/coach Douwe Jansen zijn eerste driepunter van het seizoen binnen. Aan de boorden van de IJssel bekroonde TVC zijn goede veldspel met een 1-2 overwinning. Gemakkelijk ging dat niet. De zege werd pas in de 2e helft veilig gesteld. Stef Roelofs stond aan de basis van beide Tubbergse treffers. Nadat de linkerspits 4 opponenten het Veluwse bos had ingestuurd, leek zijn schot het doel op een haar te missen. De immer attente Kelvin Stopel was er echter als de kippen bij en gleed de bal over de doellijn. Rheden moest komen en deed dat ook. Ramon van ’t Veld bracht de teams weer op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd kreeg Stef Roelofs opnieuw de geest, speelde zich vrij en bediende Stefan Huiskes op maat. De aanvoerder legde al zijn gram in een venijnig schot dat de Rheden-goalie te machtig was. Eindstand 1-2.

Komende zondag gaan de ploegen op herhaling. Om 14 uur klinkt op sportpark de Grote Moat het beginsignaal.

TVC 2

Het tweede elftal van TVC ontvangt zondag Rohda Raalte 2. Het eerste duel werd door de manschappen van trainer/coach Paul Oberjé nipt verloren. Met 1-0 trok Rohda aan het langste eind. Er valt dus iets wat goed te maken voor de Tubbergenaren. Het feit dat beide teams om de 2e plek op de ranglijst strijden, maakt de wedstrijd extra interessant. Zondag om 11 uur begint het spektakel.

TVC 3

TVC 3 gaat zondag op bezoek bij DSVD 2. Thuis beet de ploeg van trainer/coach Ad Steenbakker met 2-4 in het zand. Het duel staat dus in het teken van revanche. Om 10 gaat in Deurningen de bal rollen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen