Fleringen 1 heeft handhaving binnen bereik

Het eerste elftal van VC Fleringen sleepte vanmiddag een 0-1 overwinning uit het vuur in Hoonhorst, waarmee het zich een uitstekende uitgangspositie creƫert in de komende thuiswedstrijd voor handhaving in de 4e klasse.

Op een prachtig sportcomplex en onder voortreffelijke weersomstandigheden waren het de Fleringers die voortvarend van start gingen, weinig plankenkoorts kenden en direct het initiatief namen. Met name Jelmer Tijink was voor rust een voortdurende plaag voor de Hoonhorster defensie. Fleringen 1 was dan ook voor rust de bovenliggende ploeg. Dat de gasten niet verder kwamen dan een doelpunt uit een strafschop geeft opnieuw aan dat het scorend vermogen bij de Fleringers een lastig fenomeen blijft. Kansen waren er zeker, een drietal, voor rust. Het bleef echter bij een benutte ‘elfmeter’ van Dion Wissink.

Na rust kwam Hoonhorst beter uit de kleedkamer en Fleringen 1 moest zich beperken tot de counter wat weer enkele fraaie kansen opleverde, maar geen treffers. Jelmer Tijink verscheen alleen voor de keeper, maar te schoot te gehaast naast. De thuisploeg wist echter na rust wel van zich af te bijten. Het kreeg ook enkele mogelijkheden, maar vond dan weer een solide Raymond Booyink op haar pad. Eikelkamp knikte voor Hoonhorst een voorzet op de lat en Dion Wissink zag zijn inzet aan de andere kant even later uit de kruising geplukt door de voortreffelijke Hoonhorster goalie.

Al met al een verdiende overwinning gezien de kansen verdeling, waar beide ploegen een helft domineerden. Er is zeker nog niets beslist door de ploeg van trainer/coach Tim Meijerink. Komende zondag wordt de tweekamp beslecht op het Reuvekamp waarbij de thuisploeg in ieder geval een prima uitgangspunt kent.