Jolly Jumpers zoekt én vindt de nodige vrijwilligers

Foto: Flickr / slgckgc

Door de aanwas van een flink aantal (extra) vrijwillige krachten staat de Tubbergse basketbalvereniging Jolly Jumpers er stukken beter voor dan een tijdje geleden. Waar er toen nog sprake was van enige ‘paniek in de tent’, spreekt voorzitter Robert Lenferink nu van fantastisch enthousiasme.

Jolly Jumpers luidde in augustus nog een beetje de noodklok vanwege het missen van de nodige vrijwilligers in de verenigingsorganisatie, waaronder trainers/coaches en andere belangrijke kaderleden. Intussen is de rust wedergekeerd en pakken verschillende clubleden/ouders de handschoen op, tot grote tevredenheid van het bestuur. “In de afgelopen maanden zijn we druk in de weer geweest met het versterken van de organisatie van onze vereniging. We zijn gestart in het begin van 2015 met 5 bijeenkomsten met een kernteam van vrijwilligers waarin we gezamenlijk een verbeterplan hebben gemaakt. Dit hebben we als bestuur verder vormgegeven als een eerste beleidsplan. Met een overzicht van taken en vacatures in de hand hebben we daarna eind augustus alle clubleden en ouders uitgenodigd in de sporthal en hen gevraagd om actief deel te nemen”, aldus Lenferink. “Het eerste resultaat is prachtig! Iedere commissie heeft nu een sterke basisbezetting.”

Overal krachten erbij

Haast alle commissies hebben extra leden gekregen, maar ook is er bijvoorbeeld een nieuwe trainer gevonden voor het eerste damesteam. Daarnaast krijgen verschillende (jeugd)teams op dit moment training van andere, meer ervaren leden. Ook clubvoorzitter Lenferink zelf mocht even ‘ruiken’ aan het trainerschap. “Niet omdat het desbetreffende team geen trainer of coach heeft, maar omdat de vaste coach een dringende andere afspraak had. Dus halverwege deze wedstrijd heb ik deze taak (schoorvoetend) op me genomen en ben ik op het bankje gaan zitten”, vertelt Lenferink lachend. “Dat was eigenlijk best wel leuk en relaxed. De meiden van het team wisten namelijk zeer goed hoe het spelletje gaat en elkaar proactief bijsturen ging ze eigenlijk ook wel goed af. Deze wedstrijd wonnen ze dan ook ruimschoots.”

Nog een aantal vacatures

Ondanks de zeer welkome hulp vanuit soms onverwachte hoek, is de zoektocht naar nog meer vrijwillige hulp niet helemaal ten einde en zijn er nog altijd vacatures om in te vullen. Lenferink: “Tijdens en na de sessies van 21 en 22 augustus jongstleden hebben veel ouders en leden de nieuwe ledenkaart ingevuld. Hierop konden ze aangeven waar hun interesses liggen. Dit heeft geresulteerd in een grote groep aanmeldingen voor toekomstige activiteiten. Op dit moment zijn we bijna gereed met de uitwerking hiervan en zullen we hopelijk over niet al te korte tijd een aanvullende groep vrijwilligers gaan verwelkomen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen